Italië: Vraag naar watermeloenen stijgt explosief

“Wij oogsten en verschepen meer dan 50 ton watermeloenen per dag, en dat lijkt niet genoeg te zijn”, zegt Giuseppe Petrocelli (foto onder), commercieel directeur van het Italiaanse Ortofrutta Metapontum, een bedrijf dat watermeloenen en meloenen teelt in het hart van Metapontino, in Bernalda (Matera, Italië), op enkele kilometers van de Ionische kust.

Meer dan 25 hectare is gewijd aan de Melania-watermeloen en nog eens 20 aan gele meloenen, die vanaf begin augustus beschikbaar zijn. Het is een levendig seizoen voor watermeloenen. Dat is het tegenovergestelde van vorig jaar, toen veel meloenen werden weggegooid, vanwege de zeer lage prijzen.

“In vergelijking met de eerste tien dagen van juli, is de vraag nu 40 tot 45%, gestegen en de prijzen variëren van €0,22 tot €0,25 per kilo. Ondanks een daling van de teelt met ongeveer 15% als gevolg van de intense temperatuurschommelingen tijdens de vruchtzetting, is de kwaliteit dit jaar erg goed. De meloenen hebben een intense smaak, hoge brixgraad en compact vruchtvlees.”

“De maten van de vroegste transplantaten onder tunnels variëren van 12 tot 20 kg, terwijl we voor de onbedekte gewassen, die vanaf volgende week worden geoogst, gemakkelijk zelfs 25 kg zullen aantikken. Het zijn de watermeloenen van weleer, zowel qua gewicht als qua smaak.”

De commerciële kanalen van Ortofrutta Metapontum zijn de nationale markten, van Turijn tot Reggio Calabria.

“Het weer lijkt aan onze kant te staan. De erg hoge temperaturen van deze dagen hebben de vraag inderdaad doen toenemen, maar vooral het weekend van 10 juli hebben veel klanten besloten hun voorraden te verhogen. Dit betekent dat er tijdens de finale van het EK voetbal veel watermeloen is genuttigd door de fans”, besluit Giuseppe Petrocelli.

Voor meer informatie:
Ortofrutta Metapontum srl
Via Verdi, 36
75012 - Bernalda (MT) - Italië
(+39) 3391144564
giusi.petrocelli@tiscali.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven