Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europlant maakt uitbetalingsprijs oogst 2020 bekend

Gemiddelde uitbetalingsprijs herfst A t/m S, alle pootgoedmaten: € 31,21
Deze week heeft Europlant Aardappel, tijdens de regio vergaderingen, de uitbetalingsprijs van oogst 2020 bekendgemaakt: € 31,21 per 100 kg. Deze gemiddelde prijs is op basis van herfstlevering, alle rassen, alle pootgoedmaten, los afgehaald, klasse A t/m S, voor afdracht van licenties, exclusief btw. Het gemiddelde van alle betaalde vergoedingen voor bewaring, opzakken, etc. bedraagt € 2,68 per
100 kg. Daarmee komt de gemiddelde uitbetalingsprijs voor oogst 2020 inclusief vergoedingen uit op € 33,89 per 100 kg, meldt Europlant in een persbericht.

"Oogst 2020 laat zich typeren door de grote onzekerheid in de diverse markten, waarbij vraaguitval, logistieke beperkingen en prijsverhogingen in het overzeese transport, een extra uitdaging vormden voor het verkoop- en verladingsseizoen. We kijken terug op een bewogen seizoen, de pandemie en de gevolgen daarvan vergden veel extra inspanningen", zegt Peter Kuizenga van Europlant.

"Dankzij de goede samenwerking met onze telers, klanten en de inzet van een ieder, raakten de meeste rassen uiteindelijk uitverkocht. Alles in acht nemende, een tevredenstellend resultaat", aldus Peter.

Voor meer informatie:
Peter Kuizenga
Europlant
0513-641340
pkuizenga@europlant.biz
www.europlant.biz

Publicatiedatum: