Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start seizoen blauwe bessen bij The Greenery

Het blauwe bessenseizoen bij The Greenery is weer van start. Tot en met september zijn ze weer vers van Nederlandse bodem. “Door het koude voorjaar zijn de blauwe bessen twee weken later dan normaal”, legt Marco Meijer (verkoper The Greenery Growers) uit. “Het merendeel van de oogst vindt haar weg naar de grotere retailers in Nederland. We hebben mooie retailprogramma’s voor onze telers af kunnen sluiten. Het complete jaarrond AGF-aanbod en de betrouwbare en servicegerichte AGF-diensten maken The Greenery een aantrekkelijke zachtfruitpartner voor retailers.”

Innovatie
"Natuurlijk kunnen we dit niet zonder onze toegewijde telers die dag en nacht werken om de beste kwaliteit te leveren. Ze zitten verspreid aan de oostkant van ons land, tussen Zuid-Limburg en Overijssel. De telers werken nauw en actief samen met verkopers van de business unit zachtfruit. Continu wordt gekeken naar nieuwe marktkansen op het gebied van afzet, rasontwikkeling, aansprekende consumentenconcepten, nieuwe verpakkingen, nieuwe eetmomenten en promotie. Zo participeert The Greenery in een project met WUR onder de paraplu “Fresh on demand” m.b.t. non destructieve meetmethoden om o.a. zachte en melige bessen te detecteren, zodat we in de toekomst makkelijker en sneller de kwaliteit kunnen vaststellen en meer sturing hierop kunnen geven."

Samenwerking Zachtfruit Schalkwijk
Om zo efficiënt mogelijk te werken, voert The Greenery de centrale regie over het sorteren, verpakken en de logistiek van blauwe bessen. Telers profiteren zo optimaal van schaalvoordelen en hebben geen omkijken naar de logistiek. Op het verpakkingsstation in Schalkwijk maakt The Greenery jaarrond blauwe bessen gereed voor het winkelschap. Zachtfruit Schalkwijk voldoet aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteitsbewaking en voedselveiligheid. “Dit jaar staan we met de nieuwe sorteermachine voor de blauwe bes weer extra goed gesteld”, legt Anton van Garderen (Zachtfruit Schalkwijk) uit.


Vlnr: Roel Koops, Roelof IJken en Renco Bussemaker van de Coöperatieve Blauwe Bes Drenthe

Groei in blauwe bessen
Ook steeds meer consumenten weten hun weg naar de blauwe bes te vinden. Het is één van de hardste stijgers in het fruitschap. Het aantal huishoudens dat weleens blauwe bessen eet per jaar groeit met 3% naar 47,6%, kijkend naar GFK consumenten data 2019-2020. Vergeleken met fruit in het algemeen zijn blauwe bessen meer populair onder tweepersoonshuishoudens. Daarnaast is het interessant dat waar fruit vooral als tussendoortje wordt gegeten, de blauwe bes vooral wordt gegeten bij het ontbijt. Er zitten dus nog zeker groei kansen voor dit mooie product voor de andere momenten op de dag, stelt The Greenery.

Voor meer informatie:
Marco Meijer
The Greenery Growers
+31 (0)640 438 997
M.Meijer@thegreenery.com 

Publicatiedatum: