Bon Bon Melon, een prachtige ronde meloen

Het heet Bon Bon Melon en het is het (geregistreerde) handelsmerk van het Italiaanse Fornari. “Wij hebben een specifieke verpakking voor deze meloen ontworpen, die perfect bolvormig moet zijn om de merknaam te kunnen dragen. Bovendien moet het tussen 1,3 en 1,5 kg wegen”, zegt Damiano Fornari.

Maar wat het nieuwe product het meest onderscheidt, is het type, dat afkomstig is van het kruisen van verschillende soorten Charentais. “Bon Bon wordt gekenmerkt door een hoge Brix-graad. Op 30 juni was dit 18-19. De huidige teelt vindt plaats in Toscane, maar van 20 juli tot 20 augustus zal de teelt plaatsvinden in Fucino, op grote hoogte, want alleen met een temperatuurverschil tussen dag en nacht krijg je de beste kwaliteit voor Bon Bon Melon.”

Damiano Fornari verstopt zich achter de sticker

Ongeveer 20 hectare is dit jaar in productie. Als alles naar wens verloopt, zullen volgend jaar de oppervlakten worden vergroot om de continuïteit van de bevoorrading van de detailhandel te verzekeren. Momenteel wordt het belangrijkste afzetkanaal gevormd door de groothandelsmarkten. 

“De verpakking heeft een bijna vierkant formaat, zodat er perfect vier Bon Bon Meloenen in passen met een vooraf bepaald gewicht en een perfecte bolvorm. Alle meloenen die niet binnen de vooraf vastgestelde canons vallen, worden zonder merknaam verkocht. Ze zijn nog steeds goed, maar niet Bon Bon waardig”, zegt Fornari.

De meloenen zullen tot eind september verkrijgbaar zijn. De geur en smaak doen denken aan die van tropisch fruit. “Het is niet voldoende om een hoog suikergehalte te hebben. We moeten evenwicht hebben met zuurgraad en aroma. We verliezen wat aan houdbaarheid, maar we winnen aan smaak.”

Voor meer informatie:
Damiano Fornari
Società Agricola Fornari
Via Cremona 74, 46041
Asola (Mantova) - Italië
+39 0376 76549
damiano@ladyleaf.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven