Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Diogo, Mighirian Frères

"Het Franse watermeloenseizoen verloopt dit jaar beter"

Hoewel de watermeloenconsumptie vorige week in Frankrijk piekte dankzij de hoge temperaturen, zorgde de daling van de temperaturen van deze week voor vertragingen op de markt: "Watermeloen is een van die zogenaamde weersgevoelige producten. Als het warm weer is, eten mensen graag watermeloen."

"Dat was dus vorige week het geval, toen de vraag erg groot was. Doordat we anticipeerden op deze toename van de inkoopvraag en er voldoende partijen op de markt waren, hebben we voor consumenten een goede verkoopprijs kunnen handhaven. Deze week is de markt met een daling van de buitentemperaturen naar 20°C, veel rustiger.
In tegenstelling tot wat we vorig jaar rond dezelfde tijd hebben meegemaakt, blijven de prijzen echter over het algemeen consistent," zegt André Diogo, manager bij Mighirian Frères.

De vraag is weliswaar redelijk, maar blijft groter dan vorig jaar. “We voelen dat het effect van de coronapandemie afneemt. Daarnaast komen er klanten bij ons terug naar aanleiding van de heropening van restaurants. En ook al vertraagt ​​de handel enigszins, de teelt is meer in lijn met de vraag. Het helpt bovendien dat we met het einde van het seizoen in Almeria en de start daarvan in Midden-Spanje steeds veranderen van teeltgebieden. Dus ondanks een gebrek aan consumptie, kunnen de prijzen gehandhaafd blijven dankzij een redelijke opbrengst, zowel wat betreft de hoeveelheid als wat betreft de grootte."

"We zijn dan ook best tevreden over het huidige seizoen, ook al zal het grootste deel van het seizoen in juli en augustus plaatsvinden," besluit André.

Voor meer informatie: 
André Diogo
Mighirian Frères Groupe Blampin fruits
38 Avenue de Lorraine, 
94550 Rungis Complexe, Frankrijk
+33 (0) 7 76 09 85 24
andre.mighirian@live.fr  
www.blampinfruits.com 

Publicatiedatum: