Aubergineseizoen afgetrapt met échte Nederlandse aubergines

Eind februari werden de allereerste jonge aubergines geoogst in Nederlandse kassen. Deze Hollandse aubergines liggen vanaf begin april volop in de winkels. De telers grijpen de officiële start van aubergineseizoen aan om de consument te wijzen op het Nederlands aubergineseizoen. 

Niet veel mensen weten namelijk dat er een Nederlands aubergineseizoen is, zien de telers. De paarse groenten is ook het hele jaar door te koop in de supermarkt. Hierdoor is het moeilijk te zien wanneer de ‘echte’ Nederlandse aubergine in de schappen te vinden is.

“Wij hopen dat wanneer mensen weten dat er een Hollands aubergineseizoen is, de Nederlandse aubergine groeit in populariteit. Het zou geweldig zijn als iedereen net zo van de Nederlandse aubergine gaat houden als wij”, zegt teler Ted van Luijk.

Auberginefan
Deze veelzijdige paarse groenten wordt tegenwoordig veel gebruikt in de Nederlandse keuken en verdient daarmee een speciaal plekje in het hart van elke Nederlander, menen de telers. Bekend Nederlands professioneel darter en tevens groot auberginefan, Dirk van Duijvenbode, hoopt dat mensen de groenten vaker gaan verwerken in hun maaltijden. De bekende darter is door zijn werk bij een aubergineteler een echte ambassadeur van de paarse groenten geworden.

Dirk, met de bijnaam ‘Aubergenius’, heeft zelf de eerste Nederlandse aubergines geoogst. Dirk hoopt op meer aandacht voor het Nederlandse aubergineseizoen. Hij roept daarom alle Nederlanders op om meer aubergines te gaan eten: “Aubergines zijn ontzettend veelzijdig en natuurlijk heel erg lekker. Daarnaast zijn aubergines goed te gebruiken als vleesvervangers. Qua structuur, maar ook qua verzadiging. Een aubergine geeft je gelijk een vol gevoel. Ik eet het liefst zo vaak mogelijk aubergine en varieer daarom met veel verschillende recepten. Mijn favoriete recept is toch wel Griekse moussaka met lekker veel aubergine.”

Gezond en veelzijdig
De gezonde groenten is veelzijdig. De grote hoeveelheid vezels die een aubergine bevat, zorgt ervoor dat andere voedingsstoffen extra goed worden opgenomen. Daarnaast zit de aubergine bomvol met vitamines en mineralen (magnesium en foliumzuur).

De Nederlandse aubergine is van begin april tot en met eind oktober te koop in de Nederlandse supermarkten. Kijk voor meer informatie op www.aubergine.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.