Nieuw Nederlands private equity fonds toont interesse in tuinbouw

Tholen - Investeerders weten de weg naar de glastuinbouw de laatste jaren goed te vinden. De goede rendementen, de snelle groei en het duurzame karakter van de sector dragen daaraan bij. Tegelijkertijd maken toeleveranciers vanwege de schaalvergroting en internationalisatie van de sector gretig gebruik van de groeimogelijkheden die vreemd geld biedt. Een nieuwe speler in de markt is 365 Capital. Het Nederlandse private equity investeringsfonds heeft haar fundraising afgerond en 165 miljoen euro opgehaald. Een van de sectoren waar ze graag in willen investeren, is de tuinbouwsector.

“Nederland heeft op basis van innovatiekracht een technologisch leidende positie in de wereld verworven in veel delen van de markt, dit zorgt voor groei bij de Nederlandse bedrijven", vertelt Hayo van Houten, partner bij 365 Capital. "Wij hebben interesse in bedrijven die actief zijn in bepaalde delen van de tuinbouwsector, zoals de spelers die technische producten leveren aan de kassenbouwers, de fabrikanten van de teeltbenodigdheden en bepaalde dienstverlenende partijen.” 

365 Capital haalde afgelopen najaar al 72 miljoen euro op, waarmee ze investeerden in educatieplatform Academica Lifelong Learning en slaapspecialist Swiss Sense. Ruim een half jaar later zit er 165 miljoen euro in kas. “We zijn een generalistisch fonds en richten ons dus niet alleen op tuinbouw en educatie, maar dit zijn wel sectoren waar we bovengemiddelde interesse in hebben,” vervolgt Hayo.

365 Capital richt zich vooral op bedrijven die een groeiversnelling door willen maken. Dit gaat om zowel organische groei als om groei door acquisities en strategische investeringen. “Wij zijn gefocust op organische en acquisitieve expansie. We proberen daarbij een sparringpartner van de ondernemer en het management te zijn. Samen bouwen aan bedrijven – samen de problemen uit de weg helpen en profiteren van de goede tijden. Het moet een win-win voor beiden zijn.”


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven