Teler en verkooporganisatie vieren succesvolle jaarrond komkommerafzet

Afgelopen vrijdag overhandigde Leon Duijvesteijn van The Greenery Growers een telersbord nieuwe stijl aan Kees Hendriks en Stefan Wubben van Qcumber Optimize Nature te Pijnacker. Het telersbord onderstreept de samenwerking in het leveren van dagverse groenten tussen teler en verkooporganisatie. In 2020/21 realiseerde de teler met The Greenery jaarrond komkommer in het schap.

V.l.n.r.: Kees Hendriks, Leon Duijvesteijn en Stefan Wubben 

Jaarrond komkommers
“Het nieuwe telersbord geeft weer een frisse uitstraling aan ons bedrijf, waarbij zowel ons eigen Qcumber logo als het Greenery logo naast elkaar staan. Dit is een mooie weerspiegeling van de weg die wij samen met The Greenery de laatste jaren zijn ingeslagen; in goede samenwerking het betreden van de markt met de focus op het afzetten van Hollandse komkommers in de winter”, legt Stefan Wubben uit.  

Samen met Qcumber is The Greenery erin geslaagd om jaarrond Nederlandse komkommers in het schap te krijgen. In 2020-2021 is dit voor het eerst gerealiseerd. “Afgelopen najaar kon Qcumber in week 44 al oogsten, waardoor de aansluiting werd gemaakt met de onbelichte teelt”, legt Leon Duijvesteijn uit. “In 2018 was dit nog in week 51 en in 2019 week 48.”

“We ervaren nu dat jaarrond telen mogelijk is, al komen ook daar weer nieuwe uitdagingen bij kijken. Dat geldt zowel voor het vermarkten van het product als voor het teelttechnische gedeelte", benadrukt Kees Hendriks.

En deze inspanningen zijn tot nu toe niet voor niets geweest. “We merken dat de vraag en de behoefte naar contracten vanuit retailers toe neemt. Ons grootste voordeel ten opzichte van importkomkommers is betrouwbaarheid en een constante levering met een goede kwaliteit. Door de korte lijnen met Nick Rietveld en het overige verkoopteam kunnen we ondertussen terugkijken op twee succesvolle winterseizoenen. Dagvers product, geseald of ongeseald direct richting de eindklant daar zetten we ons voor in en dat willen we de komende jaren in samenwerking met The Greenery graag continueren.”

Voor meer informatie:
The Greenery Growers
Nick Rietveld
+31 (0)6 27 026 100
n.rietveld@thegreenery.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.