Italië importeert volop paprika's en tomaten uit Nederland en België

Het Italiaanse import- en exportbedrijf Cherry Passion is gestart met aanvoeren van Nederlandse en Belgische tomaten en paprika's. De gewassen worden onder het merk Cuori Rossi op de markt gebracht. “Van de Nederlandse trostomaat worden nu aanzienlijke hoeveelheden afgezet. De handel is zeer te spreken over dit gewas”, zegt manager Stefano Pezzo.

Voor de komende maanden zal het een gok worden, aangezien het nog onduidelijk is of en hoe de horeca weer open kan. “Ook voor de California Wonder paprika begint het importseizoen nu. De afgelopen weken waren de prijzen veel te hoog, terwijl nu een terugkeer naar een normalere situatie plaatsvindt.”

Tot eind juni zijn deze soorten verkrijgbaar bij Cherry Passion, daarna wordt er plaatsgemaakt voor Italiaanse paprika’s. Vanaf de herfst zal de relatie met de buitenlandse leveranciers voor paprika's zoals gewoonlijk weer worden hervat.

Wat de verpakking betreft, worden de meeste tomaten los in kratten van 30x40 verpakt tot een gewicht van 5 kg. Hetzelfde geldt voor de paprika's. Een kleine hoeveelheid paprika’s wordt als de zogeheten 'stoplichtpaprika’s' verpakt.

“Vanuit België komt een nieuwe tomatenlijn onze kant op, namelijk de Coeur de Boeuf vleestomaat. Andere bijzondere tomaten zijn bijvoorbeeld de Kubello, een cherrytomaat in de vorm van een paprika. Wat de echte paprika's betreft, zijn de 221 g+ klassiekers met steel erg populair”, besluit Pezzo.

Voor meer informatie:
Stefano Pezzo
Cherry Passion Srl 
V.le del Lavoro, 54
37036 San Martino Buon Albergo (VR)
+39 045 8781138
info@cherrypassion.com 
www.cherrypassion.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven