Volledig composteerbare verpakking voor Kamarino tomaten

Een zoete en knapperige tomaat, 100% Siciliaans en in een volledig composteerbare verpakking. Het gaat om drie varianten, namelijk de cherrytomaat, de gewone tomaat en de Marzanino. Deze zijn geteeld aan de kust van Ragusa, waar de bodem- en klimaatomstandigheden voldoende zijn om de tomaten van het merk Kamarino een unieke smaak te geven. De relatie met het milieu en de natuur is bijzonder voor het Siciliaanse merk dat door Dorilli in de markt wordt gezet.

De verpakking is volledig composteerbaar. De folie is gemaakt van maïszetmeel, het bakje van plantaardig papier en ook de gebruikte inkt en lijm zijn composteerbaar. Het kan dus volledig worden gecomposteerd om de milieu-impact ervan te verminderen.

De teelt is ook duurzaam en LEAF gecertificeerd, het internationale merk dat getuigt van de manier waarop de activiteiten worden uitgevoerd met respect voor de natuur. En het is ook ethisch, want Kamarino heeft oog voor het welzijn van zijn werknemers en heeft ervoor gekozen alleen hooggeschoolde, stabiele en adequaat betaalde arbeidskrachten in te zetten.

Op Sicilië worden de tomaten geteeld door plaatselijke telers en technici (98% van de arbeiders is uit de streek afkomstig) die al generaties lang de oude tuinbouwkennis doorgeven en deze combineren met de meest geavanceerde technologieën.

Kamarino is op de markt aanwezig met drie tomatensoorten: de cherrytomaat met een levendige, intense smaak die altijd zoet en knapperig is; de gewone tomaat, verkocht in verpakkingen van 400 gr, met een aroma die doen denken aan vroeger en de nieuwe Marzanino, met zijn karakteristieke meer langwerpige vorm.

Het bedrijf doet er alles aan om te voldoen aan de eisen van de moderne en duurzame tuinbouw, die de waarden van de traditie niet opgeeft en er plezier in heeft om de beste Siciliaanse tomaten op tafel te brengen.

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Dorilli 
Contrada Dorilli, S.n.
97011 - Acate (RG) - Italië
+39 0932 914011
info@kamarino.it 
www.kamarino.it
www.dorilli.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven