Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse citroensector streeft naar verbetering van de teelt

Volgens Bernardo Bravo, voorzitter van het National Committee of the Mexican Lemon Product System, worden Mexicaanse citroenen geteeld op meer dan 90.000 hectare verdeeld over de staten Michoacán, Colima, Oaxaca en Guerrero.

Wat de uitdagingen voor deze sector betreft, wijst Bravo erop dat "de wereldwijde fytosanitaire waarschuwingen met betrekking tot de citrusteelt steeds latenter worden en in de meeste citrusteeltgebieden van dit land aanwezig zijn. Ongetwijfeld vormen plagen en ziekten op korte en middellange termijn een grote uitdaging voor onze sector."

"De toekomst van de Mexicaanse citroen gaat in de richting van steeds meer professionalisering. We hebben een van de grootste teeltgebieden waar de irrigatie volledig gemechaniseerd is. We hebben de technische apparatuur om bomen en vruchten gezond te houden, en we hebben producenten die toegewijd en bereid zijn om toegevoegde waarde te genereren voor elke producerende regio," zegt Bravo. "Maar we zijn ook bang voor een te groot aanbod voor onszelf, en de aanwezigheid van steeds meer plagen en ziekten."

Voor meer informatie: citrusindustry.net

Publicatiedatum: