Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citroenen van het Italiaanse La Costiera in trek

“De nationale en buitenlandse foodretail weet de Italiaanse citroenen te waarderen. Dat zorgt voor continuïteit van de vraag, in lijn met de beschikbaarheid en de hoeveelheden. Een sterke daling zien wij als het gaat om de aanvragen van restaurants en dat heeft alles te maken met de coronacrisis. De economie draait langzamer, in het buitenland werken de distributeurs trager en in Italië daalt de consumptie”, zegt Valentina Sanna, export manager bij het Italiaanse La Costiera.

Noviteit voor 2021 van La Costiera: verpakking van 800 gram met vier citroenen van maat 3. De verpakking is volledig plasticvrij.

“In tegenstelling tot de eerste lockdown lijkt het erop dat de vraag zich nu concentreert op losse citroenen in bulk, in plaats van op het verpakte product. In februari en maart 2020 konden we nauwelijks voldoen aan de vraag naar verpakte citroenen, omdat men dit in verband hygiënischer leek en omdat met vreesde voor een stopzetting van de bevoorrading. Nu lijkt alles weer enigszins bij het oude.” 

Bij La Costiera is het seizoen van de citroen van Sorrento, de Primofiore di Sicilia, en het bergamotseizoen in volle gang. De onderneming behaalt interessante resultaten uit de samenwerkingen die met de foodretail is aangegaan.

“We zitten midden in het seizoen van de Limone di Sorrento (citroen uit Sorrento), dat in oktober zal eindigen. Wij werken zowel met citroenen die een BGA-erkenning hebben als met citroenen die zich in het certificeringsproces bevinden. Op deze manier kunnen wij kwaliteit garanderen tegen een concurrerende prijs. Over het algemeen is er van de lente tot de zomer een goede vraag naar deze referentie. In de zomer neemt de vraag toe en wordt de beschikbaarheid schaars en schieten de prijzen omhoog. Het verbruik neemt dan ook toe, zowel in de supermarkten als in de distilleerderijen en in de horeca”, besluit Sanna.

Voor meer informatie:
Valentina Sanna
La Costiera 
Via Pantanello, II tr. dx - Zona Industriale
04022 Fondi (LT) - Italië
+39 0771 531807
limonilacostiera@gmail.com
www.la-costiera.com  

Publicatiedatum: