Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse citroenen van Limorè winnen terrein in Europa

Het huidige citroenseizoen van het Italiaanse Limorè, het merk van telersorganisatie Rocca Imperiale, vordert gestaag en de vraag zal in de loop van de weken verder toenemen. De citroen van Rocca Imperiale met Beschermde Geografische Aanduiding staat bekend om zijn geur en smaak, eetbare schil en hoog sapgehalte en wordt gebruikt voor vele toepassingen.

“De verwachting is dat de oogst doorgaat tot 30 mei. Hiermee is de kalender verlengd en dit komt onder andere vanwege de regen in de herfst, waardoor de citroenen tot aan de zomer hun goede eigenschappen behouden. Daarnaast hebben we de teelt met 30% verhoogd. Het besluit om strikte regels te hanteren, met de bedoeling de teelten van de leden te standaardiseren, heeft ons in staat gesteld de fase van de oogst, de verpakking en de afzet nauwkeuriger te plannen”, laat een woordvoerder van de telerorganisatie zo’n drie maanden voor aanvang van het seizoen weten.

“De afgelopen maanden hebben we veel nieuwe klanten verwelkomd in de vorm van Italiaanse en Europese winkelketens. De stijging van het aantal klanten zal ons in staat stellen meer dan 1.200 ton citroenen met BGA-aanduiding af te zetten (+120% ten opzichte van 2020). Dit ondanks de daling van de afzet in de horecasector, als gevolg van de beperkingen met betrekking tot de pandemie.”

“Er lopen twee belangrijke projecten: het eerste betreft de mogelijkheid om op het grondgebied van Rocca Imperiale in samenwerking met verschillende onderzoekinstituten een experimenteel areaal met nieuwe citroenrassen aan te leggen. Hiermee kan het seizoen worden verlengd en kunnen we ook de periode bereiken waarin het aanbod vaak te kort schiet (juni tot november). Het tweede project heeft als doel om leden instrumenten en technologische apparatuur ter beschikking te stellen om de boomgaarden, de bodem en de agrometeorologische omstandigheden te controleren. Indien nodig kan er onmiddellijk worden ingegrepen op het gebied van irrigatie en bemesting.”

Voor meer informatie:
O.P. Produttori di Limoni associati di Rocca Imperiale - Soc. Agricola
Via Gramsci snc
87074 Rocca Imperiale (CS) - Italië
+39 349 4694903
prolimonidiroccaimp@libero.it
www.limore.it 

Publicatiedatum: