Orange Export ontvangt eerste Demeter certificering voor limoentelers

Tholen - Duitsland zit er om te springen en Orange Export SAS kan met de levering beginnen: Demeter gecertificeerde limoenen uit Colombia. Want na een intensief proces van drie jaar scholing en omschakeling ontving Abelardo Herrera, teler van Orange Export SAS, afgelopen week als eerste limoenteler in Colombia zijn Demeter certificering.


Uitreiking van het certificaat, in het midden teler Abelardo Herrera en Ray van Vilteren (r) 

Het in Colombia gevestigde Orange Export SAS is een snel groeiende commerciële coöperatie van 64 biologische limoentelers. “In 2018 is Orange Export begonnen met de introductie van biologisch-dynamische landbouwtechnieken, onder bezielende internationale begeleiding van Klaus Merckens en Ingo Morthorst. Na 3 jaar samenwerking, en een steile leercurve, is Abelardo Herrera de eerste van vele Orange Export telers die zijn full-Demeter certificaat behaald heeft”, aldus Ray van Vilsteren, co-oprichter en directeur van Orange Export SAS.

Hij gaat ervan uit dat het succes van Abelardo een inspiratie zal zijn voor meerdere bio-telers om de volgende stap te nemen naar Demeter certificering. ¨Op dit moment hebben wij binnen Orange Export nog 7 telers die in omschakeling zijn naar Demeter, maar we hopen dit aantal verder te verhogen in de komende jaren, zodat biologisch dynamische teelt nu ook in Colombia echt voet aan de grond krijgt.”

Abelardo Herrera

De limoenen van Orange Export SAS vinden hun weg naar de Europese markt. ¨Lehmann Natur, onze principiële afnemer, staat te springen om Demeter limoenen naar Duitsland te halen. De verwachting is dat de eerste Demeter limoenen eind maart bij Lehmann Natur in Duitsland te bestellen zijn”, aldus van Vilsteren. “Ik wil namens Orange Export SAS, onze Demeter partners, Lehmann Natur, Klaus Merckens en Ingo Morthorst willen bedanken voor hun inspiratie, geduld en ondersteuning in dit pioniers Demeter project in Colombia.”

Ray van Vilsteren
Export Orange SAS
Bodegas Colmuebles, module 1
+57 (7) 639 35 81
info@orange-export.com 
www.orange-export.com     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven