Gerard Pronk verwacht dat alleen de conference in Nederland overblijft

“Huidige perenseizoen loopt stroef, wachten op betere tijden”

Tholen – Het huidige perenseizoen loopt volgens Gerard Pronk van Fruitbedrijf Pronk uit Zwaagdijk behoorlijk stroef. “De prijzen zijn gewoonweg structureel te laag. Daardoor merk ik om mij heen dat er erg weinig gesorteerd wordt. Het is wachten op betere tijden.”

Of die betere tijden al in aantocht zijn, is nog de vraag. Gerard vervolgt: “De voorraadcijfers zijn in verhouding veel hoger dan vorig jaar. Er moet nog heel wat gebeuren voor wat ruimte op de markt. Maar natuurlijk hoop ik dat het snel beter wordt. Niet alleen voor mezelf, maar ook zeker voor de collega’s om mij heen.”

De kwaliteit daarentegen is op dit moment wel prima. “Op dit moment zien we geen rarigheid. Hier in Noord-Holland zijn de peren van goed formaat. Ook zien we relatief weinig rot. Dat gaat dus nog prima”, vertelt Gerard.

Import
De aankomende import gaat volgens Gerard niet voor extra concurrentie op de markt zorgen. “De import van peren is al beperkt. Het feit dat de prijzen hier in Nederland en België al niet geweldig zijn, zorgt er, denk ik, voor dat de vrije handel weinig peren deze kant op stuurt. Ze zullen de gok niet nemen, alleen wanneer er vraag is vanuit de klant.”

Assortiment wordt kleiner
“Naar mate het seizoen vordert, wordt het Nederlandse assortiment kleiner. Comice is klaar. Lucas zijn er voldoende, maar de markt zit in het buitenland en gaat voor geen meter. Naar verloop van tijd zullen alleen nog maar de Conference in Nederland beschikbaar zijn. Het assortiment wordt een stuk simpeler.”

Voor meer informatie:
Gerard Pronk
Fruitbedrijf Pronk
Zwaagdijk 328
1686 PG Zwaagdijk
gw.pronk@fruitbedrijfpronk.nl 
www.fruitbedrijfpronk.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven