Taha Ibrahima, Olga fruit Fruits et légumes:

"Op dit moment kost transport over zee nog veel tijd"

Het Marokkaanse bedrijf 'Olga fruits et légumes' is gespecialiseerd in de export van verse producten en vervoert die naar alle uithoeken van de wereld. Hun belangrijkste producten zijn niet alleen diverse soorten citrus als clementines, Nadorcott-mandarijnen en sinaasappelen, maar ook een breed aanbod aan verschillende Marokkaanse groenten.

Taha Ibrahima is een van de twee managers van het bedrijf. Volgens hem vormt het transport over zee op dit moment de grootste uitdaging. “De transportproblemen doen zich vooral voor bij de export van producten naar de Chinese markt en Arabische markten als Qatar en de Verenigde Arabische Staten. Het transport van onze producten duurt lang. Het transport naar de Chinese markt duurt bijvoorbeeld maar liefst 40 dagen en die naar een van de markten van Arabische landen tussen de 11 en de 25 dagen.​

Behalve citrus biedt Olga Fruits ook een breed assortiment aan groenten als ronde cherrytomaten en langwerpige Californische pepers, Capia pepers en witte hoornpepers.

De producten worden over de hele wereld geëxporteerd: naar Europa, het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Rusland, Afrika en China. In China verhandelt 'Olga fruits et légumes' sinaasappelen en mandarijnen. Taha voegt hier nog aan toe dat 'Olga fruits et légumes' onlangs ook is begonnen met exporteren naar Afrika. “Onze eerste markt in Afrika is Congo, waar verschillende van onze partnerklanten te vinden zijn.​

Over 'Olga fruits et légumes' 
'Olga fruits et légumes' wordt door twee mensen gerund. “Allebei hebben we veel ervaring met het exporteren van verse producten. Ons doel is om onze klanten blij te maken met producten van hoge kwaliteit. Onze producten zijn GlobalGAP-gecertificeerd. 'Olga fruits et légumes' wil zich daarnaast in de toekomst verder ontwikkelen en zich richten op de internationale markten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven