Nieuw-Zeeland verwacht goede kiwibesoogst

"De hoge zomertemperaturen en de vele uren zonneschijn in de regio Bay of Plenty, waar de kiwibes voornamelijk wordt geteeld, kunnen niet anders dan een goede oogst betekenen voor het seizoen 2021. Als telers streven we ernaar om fruit van de best mogelijke kwaliteit te oogsten. Het ziet ernaar uit dat het dit jaar opnieuw een goed seizoen wordt voor smakelijk kwaliteitsfruit," zegt Geoff Oliver, voorzitter van de NZ Kiwiberry Grower Association.Dit seizoen was het weer gunstig voor kiwibes: het was droog en warm. "De omvang zal dit jaar met 150.000 geëxporteerde trays vergelijkbaar zijn met 2020. De markt voor kiwibes groeit wereldwijd, vooral vanwege de uitzonderlijke smaak, de gezondheidsvoordelen en de immuniteitsverhogende eigenschappen. De Nieuw-Zeelandse kiwibessector ontwikkelt zich steeds verder en op het Noordereiland worden meer hectaren aangeplant," zegt Oliver.

"Er is een grote binnenlandse vraag naar kiwibes, maar het grootste deel van de oogst wordt geëxporteerd naar Taiwan, Australië, Japan en de VS. We voorzien niet al te veel problemen met luchtvracht, maar we verwachten wel dat we vroeg vrachtruimte zullen moeten boeken."

De Nieuw-Zeelandse kiwibes wordt geoogst tussen begin februari en begin april en wordt wereldwijd erkend om zijn hoge kwaliteit en voedingswaarde. De kiwibes bevat in verhouding meer vitamine C dan kiwi's en sinaasappelen.

In Nieuw-Zeeland worden er momenteel drie variëteiten geteeld, waaronder Tahi, Marju Red en Takaka Green, die alledrie een iets andere smaak hebben.

Voor meer informatie:
Julie Cross
NZ Kiwiberry Growers Inc.
+64 21 1393598
julie@nzkiwiberry.com
www.nzkiwiberry.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven