Mathieu Sanchez, Top’Pom:

"De aardappelprijzen voor kwaliteitspartijen worden gehandhaafd"

"Op de aardappelmarkt is sprake van een weinig dynamische periode," zegt Mathieu Sanchez van Top’Pom. “Over het algemeen blijft de situatie op de versmarkt meestal kalm met enkele pieken en een aantal dynamischere weken. De kwaliteitseisen van de verpakkers zijn nog steeds hoog met weinig afzetmogelijkheden voor tussenpartijen. De prijzen worden gehandhaafd voor kwaliteitspartijen, die steeds zeldzamer worden."

Hoewel Top'Pom bijna geen stap terug heeft hoeven doen op de industriemarkt, legt Mathieu uit dat door de gezondheidscrisis zowel de vraag als de kansen wel beperkt blijven. “Dit gegeven heeft indirect invloed op de versmarkt."

Volgens Mathieu is de situatie op de exportmarkten ook vrij rustig, maar is de vraag naar partijen van zeer goede kwaliteit constant aanwezig in Frankrijk, Spanje en Italië. “Er is vraag naar niet-Agata-rassen van zeer goede kwaliteit en de prijzen blijven stabiel. Portugal is in mindere mate ook aanwezig bij de tussenpartijen. De oostelijke landen zijn nog steeds niet aanwezig. Deze landen denken dat ze vanaf maart aankopen zullen gaan doen."

Het probleem rondom kiemmanagement
Mathieu voegt eraan toe dat het probleem rondom kiemmanagement de afgelopen weken een belangrijke factor is geweest. “Als gevolg van de verschillende anti-kiemingsbehandelingen lopen een aantal partijen ernstige en/of minder ernstige brandwonden op. Sommige klanten hebben dit ook bevestigd. De brandwonden, die de lenticellen accentueren, kunnen veel gedoe opleveren als de getroffen gebieden niet goed als zodanig worden geïdentificeerd."

Momenteel biedt Top'Pom 'veelzijdige' rassen aan als Agata, Caesar, Orchestra, Liberta, Monalisa en Taisiya en Gourmandine en een paar partijen vastkokende rassen als Franceline. “De eigenschappen van deze rassen zijn heterogeen, maar over het algemeen goed."

Voor meer informatie:
Mathieu Sanchez
Top’Pom
Z.I. Villette 10700
Arcis-sur-Aube
Telefoonnummer: +33 3 25 37 12 16
mathieu@top-pom.fr  
www.top-pom.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven