Anecoop stelt nieuwe exoot vol vitamine C voor

Groene Spaanse papaja wordt als groente genuttigd

Anecoop lanceert een nieuw product: de groene papaja. De groene papaja, die vooral wordt geteeld in gebieden met een subtropisch mediterraan klimaat, zoals Almería en Murcia, wordt eigenlijk geconsumeerd als was het een groente. De teelt in Spanje gebeurt jaarrond, met een productiepiek in januari en februari. De nieuwe fruitversie verschilt van de rijpe papaja zowel uitwendig, daar de schil volledig groen is en geen enkele gele tint vertoont, als aan de binnenkant, omdat het vruchtvlees wit is in plaats van oranje.

In Europa is het nog een nieuwigheid, terwijl de consumptie ervan in Azië, Zuid- en Midden-Amerika al gewoon is. Anecoop is een van de eerste bedrijven die de teelt van dit product in Spanje op poten heeft gezet met het oog op de afzet in Europa en met een oogstprognose van 500 ton dit seizoen is het ook een van de handelsbedrijven die de grootste volumes hanteert.

Een van de concurrentievoordelen ten opzichte van de importpapaja is de nabijheid van de Europese markten, wat de transporttijden verkort en de impact op de ecologische voetafdruk minimaliseert.

Voedingseigenschappen en consumptietips
Volgens een rapport over de voedingswaarde van verschillende producten, opgesteld door de Complutense Universiteit van Madrid, heeft de groene papaja een lage energiewaarde en vormt hij een belangrijke bron van vezels en vitamine C, aangezien de consumptie van 100 g van dit fruit goed is voor meer dan 45% van de aanbevolen dagelijkse inname van deze vitamine.

Het bijzondere aan dit fruit is dat het een enzym bevat dat papaïne wordt genoemd en dat de vertering van eiwitten in voedsel versnelt. De groene papaja is een product met een hoge voedingswaarde dat zowel gekookt, gebakken of vers als ingrediënt in smoothies genuttigd kan worden. Het kan ook een interessante en aantrekkelijke aanvulling vormen bij salades, pasta, rijst en desserts.

A.I.E. Exóticos del Sur
Anecoop richtte in 2017 speciaal het dochterbedrijf A.I.E. Exóticos del Sur om met de papaja in Europa voet aan de grond te krijgen via een goede organisatie van de afzet en de promotie van het product. Vandaag de dag bestaat de groep uit een twintigtal telers uit Almería. Het aanbod van Anecoop wordt verder nog aangevuld dankzij allianties met telers uit Murcia en de Canarische Eilanden. Met een areaal van 30 hectare is Anecoop momenteel de belangrijkste papajateler in Spanje. Het bedrijf heeft ook speciale verwerkingscentra voor de papaja’s in de verschillende teeltgebieden en beschikt over exclusieve productlijnen voor de horeca.

Voor meer informatie:
4 Fruit Company
www.4fruitcompany.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven