20 procent meer product verwacht

Egyptisch citrusseizoen sterk gestart

Het Egyptische citrusseizoen is gestart en wordt gevoed door een sterke vraag naar vers fruit wat rijk is aan vitamine C. "Egyptisch citrus is snel gegroeid de laatste paar jaar en elk jaar is de oogst groter en de kwaliteit beter," zegt Vanguard International in een bericht. 

Vorig jaar was de totale Egyptische citrusexport zo'n 80 miljoen kratten. Er wordt een verhoging van 20% verwacht dit jaar, vooral door nieuwe plantages en jonge planten die tot productie komen. Geavanceerde landbouwpraktijken en voorbereidingstechnieken spelen ook een belangrijke rol in de hoger wordende hoeveelheden van citrus die goed zijn voor export. Tenslotte helpen ook investeringen in nieuwe verpakkingstechnieken bij verhogen van het aantal citrus in het schap. 

Egyptische citrusexport naar verwachting 20 procent hoger. 

Weer en maten
In 2019/2020 waren er uitdagingen wat het weer betreft met een strenge hittegolf die problemen gaf met het groeien van de vruchten, wat resulteerde in een iets lagere opbrengst. Dit seizoen was het weer bijna perfect voor het telen van citrusfruit, wat Egypte zal helpen om 20% meer opbrengst te halen. 

Alle voorlopige informatie wijst op een recordoogst met excellente kwaliteit, kijkend naar kleur, schiltextuur, stevigheid en smaak. 

Er is begonnen met het oogsten van Navels, en het fruit ziet er erg goed uit. De suikerniveaus zijn hoog, rond de 13-14 procent, en de smaak is goed. Het fruit is stevig en de schillen zijn glad met een volle oranje kleur. Het fruit is iets groter dan vorig jaar, tot 48/56. De oogst van Egyptische Navels wordt verwacht door te gaan tot half januari (week 3), met sommige telers die iets later zullen eindigen, in week 5. 

Dit seizoen is niet zoals 2019/2020, toen een sterke hittegolf deels leidde tot een kleinere citrusoogst. 

Vooruitkijken
Na Navels zullen telers hun aandacht richten op het ras Valencia aan het einde van januari (week vijf). De Valencia oogst ziet er ook veelbelovend uit, met de grootste verwacht rond 56/64. De schillen zijn glad en ze lijken sterker dan vorig jaar, wat een langere houdbaarheid op zal leveren en een betere eetkwaliteit. 

Wat betreft zachte citrus, telers zijn bezig met de oogst van Fremont en Merave. De grootte is goed en de brix ligt tussen de 12 en 14 procent. De hoeveelheid ligt naar verwachting zo'n 20 procent lager door de alternatieve draagmanier van zachte citrus. De drie rassen die al worden verpakt zijn Orri, Honey Murcott en Golden Nugget. 

Orri zal rond eind januari (week vijf) klaar zijn en Honey Murcotts eind april (week achttien). De variatie in vruchtgrootte is goed en de kwaliteit is beter dan vorig jaar, met gladde schillen en een hele goede eetkwaliteit. 

Het Egyptische citrusseizoen heeft naar verwachting goede kwaliteit en volumes. 

Handel en kwantiteit
Vanguard voorspelt een Egyptisch citrusseizoen gevuld met goede kwaliteit en conditie, en goede volumes. Met aanhoudend goed weer en geen onvoorziene verstoringen wordt verwacht dat het totaal van de Egyptische citrusoogst tussen de 96 en 100 miljoen verpakte kratten zal liggen. 

Voor meer informatie:
Vanguard
Tel: +1 (425) 557-8250
sales@vanguardteam.com
www.vanguardteam.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven