Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italiaanse kiwi's nog niet op buitenlandse markt

In Italië verloopt de afzet van groene kiwi’s goed, maar pas over 3 tot 4 weken zullen de kiwi’s in het buitenland op de markt gebracht worden. “De hoeveelheden zijn ongeveer 10% gedaald ten opzichte van 2019, dat is geen verrassing. Misschien is dit een reden waarom de afzet zo snel en goed verloopt. De prijzen zijn goed en komen overeen met de verwachtingen dankzij de hoge kwaliteit”, zegt Raffaele Bucella, verkoopmanager bij het Italiaanse Granfrutta Zani.

De kiwi’s doen het goed in de opslag, mede dankzij het drogestofgehalte en een hardheid die de beste jaren evenaart. De maten zijn echter klein en dat zou aan het einde van het seizoen wellicht voor problemen kunnen zorgen. De buitenlandse afzet van de kiwi’s van Granfrutta Zani zal in de eerste helft van februari van start gaan.

“Griekenland neemt een steeds dominantere positie in op de markt, omdat de prijzen lager zijn. Enerzijds is het wrang dat wij Italianen onze kennis en technologieën aan Griekse telers hebben overgedragen, maar anderzijds is het logisch dat ze gewoon hun werk doen en profiteren van lagere productiekosten.”

Een ander positief aspect dat telerorganisatie Romagna registreerde heeft betrekking op gele kiwi’s van het merk Dorì. “Dit jaar hadden we bij Granfrutta Zani een verdubbeling van de hoeveelheden ten opzichte van vorig seizoen, wat neerkomt op meer dan 1.700 ton. We hebben geen problemen ondervonden wat betreft de afzet en alle klanten van seizoen 2019/2020 hebben ook dit jaar weer aankopen gedaan. Dit is voor ons een teken dat Dorì erg geliefd is en steeds meer waardering krijgt”, besluit Bucella.

Voor meer informatie:
Raffaele Buccela
OP Granfrutta Zani
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA) - Italië
+39 0546 695211
buc@granfruttazani.it 
www.granfruttazani.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven