Red Premium

Nieuw Israëlisch grapefruitmerk

Er zijn boomgaarden ten noorden van het Meer van Galilea en in de Hula-vallei, waar andere groeiomstandigheden heersen. Deze 'Red Premium' grapefruit heeft andere en betere natuurlijke kenmerken dan doorsnee Israëlische rode grapefruitrassen, hetgeen te danken is aan de regio waar ze worden geteeld," zegt Yosi Knop, marketingmanager citrus bij Galilee Export. 

Dit bedrijf introduceerde onlangs het grapefruitras Red Premium, dat zowel van binnen als buiten lijkt op andere rode grapefruitrassen. Wanneer men het echter proeft, blijkt het totaal anders te zijn. Het ras heeft een luxueus mondgevoel, en biedt een ware smaaksensatie. Het ras dankt haar heerlijke smaak aan de hoge Brix-waarde (10-14) ten opzichte van andere grapefruitrassen (6-7) en het hogere sapgehalte (45% tot 55%). 

"Dit is een grapefruit voor het hogere marktsegment die zich echt onderscheidt," vervolgt Knop. Dit ras wordt ten noorden van het Meer van Galilee 200 meter onder zeeniveau geteeld, evenals in de Hula-vallei op 50 tot 150 meter boven de zeespiegel."

Verschil in dag- en nachttemperaturen maakt het verschil
Deze vallei is uniek. In de zomer zijn de temperaturen er erg hoog, wat ideaal is voor de grapefruit. Daarnaast is er een groot verschil tussen de dag- en nachttemperaturen. "Dit verschil zie je niet in andere regio's waar grapefruit wordt geteeld in Israël," zegt Yosi. 

Hoe verhoudt deze Red Premium grapefruit tot Florida grapefruit, die ook als premium wordt beschouwd? Florida grapefruit is marktleider, niet alleen wat betreft de prijzen maar ook vanwege de indrukwekkende kwaliteit. Het is lastig om onze Red Premium grapefruit te vergelijken met Florida, wat een roze grapefruitras is," zegt Yosi. "Onze Red Premium biedt een totaal andere smaakervaring."

Het seizoen van Red Premium begint iets later dan dat van de overige Israëlische grapefruitrassen. Het gaat in november van start en duurt tot april/mei. "We plukken het fruit voor dit merk in speciale boomgaarden. Het merk Red Premium heeft alleen betrekking op fruit uit de unieke bovengenoemde teeltgebieden."

Verpakking
Galilee stelt dat de verpakking voor dit nieuwe merk aan de hoogste kwaliteitsstandaarden dient te voldoen. "Bij het verpakken van Red Premium grapefruit nemen verpakkers extra maatregelen," legt Yosi uit. De verpakkingen, bestaande uit een telescopische en open doos, zijn nieuw en innovatief. 

"We introduceerden het merk in december. Een op het eerste gezicht slechte timing vanwege de lockdowns en vakanties. Onze vertegenwoordigers in Nederland en Frankrijk kregen echter geweldige feedback van alle klanten die het merk probeerden. Nu, ongeveer anderhalve maand later, hebben we Red Premium al in meer dan zes EU-landen op de markt gebracht en de vraag op deze markten neemt fors toe."

De marketingmanager legt uit waarom het product nu werd geïntroduceerd om feedback van de markt te krijgen. "We doen het rustig aan. Tot nu toe lijken mensen de kwaliteit van ons product te waarderen. We willen zoveel mogelijke markten in Europa bereiken met ons merk dit seizoen."

Plannen voor uitbreiding
Zodra er voldoende marktvraag is gecreëerd, wil het bedrijf de teelt en aanplant opschalen. "We hebben al met veel telers in de betreffende regio's gesproken. De komende jaren willen we veel middelen steken in de uitbreiding van de infrastructuur van dit merk. Wij bieden de markt een premium alternatief dat competitiever is qua prijs."

"We zijn zeer optimistisch. Zodra alles weer normaal is dan zullen we de kans krijgen om grote retailers te benaderen. We zijn enthousiast over het potentieel van Red Premium," zegt Yosi tot slot.

 

Voor meer informatie: 
Yosi Knop
Galilee Export
Tel: +972-54-4859446
Email: Yosi.k@galil-export.com 
www.galilee-export.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven