Nieuw citrussorteer- en pakstation geopend in Georgia, VS

In Georgia (VS) is er vorig jaar een derde verpakkingsbedrijf operationeel geworden, die citrus verpakt die afkomstig is uit South Georgia en Noord-Florida. Deze nieuwste faciliteit, The Satsuma Company, is gevestigd in Tifton. Er waren al twee andere faciliteiten die de citrus uit Georgia verpakken: Corbett Brothers in Lake Park en Florida Georgia Citrus in Monticello, Florida, die sinds 2016 operationeel zijn.

"Ik heb alle drie de faciliteiten in South Georgia en North Florida bezocht," zegt Lindy Savelle, voorzitter van de Georgia Citrus Association. "Ik ben van alle drie de bedrijven erg onder indruk. Deze bedrijven zorgen ervoor dat we het volgend jaar genoeg pakhuizen hebben om de in Georgia geteelde citrus te kunnen verwerken."

Volgend jaar zullen de citrusboomgaarden hun vierde jaar ingaan en dat betekent dat de bomen vruchtdragend zullen zijn tegen die tijd. "Het grootste deel van de fruitteelt in Zuid-Georgia zal dan op gang gaan komen," zegt Savelle. De meeste citrusboomgaarden in Noord-Florida zijn ook nog maar een paar jaar oud.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven