Americold Realty Trust rondt acquisitie Agro Merchants af

Americold Realty Trust, een beursgenoteerd bedrijf dat zich richt op de acquisitie en ontwikkeling van koelhuizen, heeft bekend gemaakt de overname van Agro Merchants te hebben afgerond.

Met deze transactie heeft Americold een portfolio van 46 koelfaciliteiten in 10 verschillende landen verkregen, met een totale koelcapaciteit van 236 mln m3. Met inbegrip van de Agro-faciliteiten beschikt Americold nu over 239 koelfaciliteiten met een totale capaciteit van 1,4 mld m3 en een wereldwijd netwerk dat vier continenten overspant. 

Citigroup trad op als financieel adviseur voor Americold en King Spalding LLP en Freshfields Bruckhaus Deringer als juridisch adviseurs. 

Met het sluiten van deze transactie heeft het bedrijf 14,2 mln van haar gewone aandelen ondergebracht in fondsen beheerd door Oaktree Capital Management en Agro management. Deze aandelen zijn onderhevig aan een blokkeringsperiode tot 17 mei 2021. Op 30 december 2020 had het bedrijf 251,7 mln gewone uitstaande aandelen, inclusief de aandelen die werden ondergebracht bij Oaktree en Agro management, 31,9 mln aan A-klasse aandelen die uitgeven werden in oktober 2020 en 1,9 mln aandelen die in het derde kwartaal van 2020 door het bedrijf werden uitgegeven in het kader van het €406,5 mln ATM-programma. 

Op 30 december 2020 waren de drie overgebleven uitstaande equity tranches van het bedrijf als volgt: 6 mln, 2,4 mln en 4,8 mln aandelen met een netto prijs van respectievelijk €17,84, €29,42 en €29,79 per aandeel (nettoprijzen per aandeel 29 december 2020). De bestemming van de opbrengsten per tranche is als volgt: het financieren van de eerder aangekondigde ontwikkelingsprojecten in Connecticut en Pennsylvania, het financieren van de reeds aangekondigde uitbreidingsplannen in Arkansas en Calgary en het financieren van toekomstige groei-initiatieven. 

Het bedrijf rondde op 30 december 2020 ook de institutionele publieke plaatsing van €750 mln aan onderhandse obligatieleningen af, bestaande uit twee tranches: €400 mln niet-gewaarborgde obligatieleningen met de einddatum 7 januari 2031 en een rentepercentage van 1,62% en €350 mln aan niet-gewaarborgde obligatieleningen met de einddatum 7 januari 2033 en een rentepercentage van 1,65%. 

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht omvat toekomstgerichte verklaringen die zijn gebaseerd op de aannames en verwachtingen van het bedrijf ten aanzien van haar toekomstige financiële prestaties op basis van de informatie die zij nu ter beschikking heeft. Deze verklaringen dienen niet als historische feiten te worden beschouwd en worden beïnvloed door risico's en onzekere factoren waardoor de feitelijke resultaten sterk af kunnen wijken van de toekomstverwachtingen die het bedrijf in deze verklaringen naar buiten brengt.  

 

Voor meer informatie:
Americold Realty Trust
Investor Relations
678-459-1959
investor.relations@americold.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven