5% aandeel Rewe in joint-venture met Greenyard

In Duitsland gaat groenten- en fruithandelaar Greenyard een joint venture aan met supermarktketen REWE. Greenyard zal één van de grootste toeleveranciers van groenten en fruit aan de retailer worden.

In februari kondigde Greenyard kondigt al een nieuwe organisatiestructuur voor Duitse markt aan, waarbij Fresh Solutions GmbH zich speciaal zal richten op de Rewe Group, terwijl Greenyard Fresh Germany GmbH de andere Duitse klanten van Greenyard zal blijven bedienen. REWE bezit volgens lokale media 5 procent van Fresh Solu­tions.  

Dat deze samenwerking ver gaat blijkt wel uit het feit dat Greenyard en REWE een aparte onderneming op willen richten voor de bevoorrading van REWE-supermarkten met verse AGF. Beide partijen hebben om goedkeuring voor de samenwerking gevraagd bij de Duitse Mededingingsautoriteit.

Zoals te lezen is op news1.news zal Greenyard een groot deel van de verse AGF aan REWE-supermarkten gaan leveren. In 2019 behaalde REWE in haar 3.600 winkels in Duitsland een omzet van €24,5 mld, waarmee het bedrijf zich marktleider op de Duitse retailmarkt kan noemen.

Klik hier om het hele artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven