Cupla: een zeer vroeg ras dat geknipt is voor de teelt in Huelva

Cuna de Platero stelt eerste eigen variëteit blauwe bessen voor

De Spaanse telersvereniging Cuna de Platero is begonnen met het op de markt brengen van haar eerste eigen blauwe bessenras: Cupla. De oogst voor dit jaar wordt geraamd op ongeveer 500 ton.

De variëteit is het resultaat van het werk van de eigen R&D-afdeling. "Het is een plant die geknipt is voor de agroklimatologische kenmerken in de provincie Huelva", vertelt Juan Carlos García, verantwoordelijke R&D bij Cuna de Platero. De maatvoering van de nieuwe blauwe bes schommelt tussen L en XL en de houdbaarheid is uitstekend.

Cupla is een blauwe bes waarvan de teeltcyclus van december tot eind april loopt met een productiepiek tussen half januari en half maart. De bessen groeien over de hele struik, wat het plukken vergemakkelijkt. Het is een zeer sappige blauwe bes en de smaak is zoet.

De afdeling R&D van Cuna de Platero zag het licht in 2016 en heeft aandacht voor alle productiefasen, van het veld tot het magazijn. Innovatie moet volgens de telersvereniging een rol spelen in alle afdelingen en processen van het bedrijf.

Voor meer informatie:
Cuna de Platero
Camino de Montemayor s/n
21800 Moguer (Huelva) - Spanje
Tel: +34 959 372 125
comercial@cunadeplatero.com
www.cunadeplatero.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven