Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Op zoek naar markten voor nieuwe cactusvijgenrassen

Eind december begint het cactusvijgseizoen in Argentinië. Het teeltbedrijf La Pirucha Farms, een Argentijns-Californische onderneming, is op zoek naar nieuwe afzetmarkten.

"De cactusplantage van La Pirucha Farms ligt op de heetste plek in Zuid-Amerika, met vroege zomers en veel zonneschijn die zorgt voor een hoge Brixwaarde," zegt Peter Felker, een wetenschapper van Casa de Mesquite in Californië. Felker begon met deze 10 hectare grote plantage, ongeveer 1.000 mijl ten noorden van Buenos Aries in het arme gebied van Santiago del Estero, tijdens zijn tijd daar in de late jaren 1990 en begin 2000.

"Toen ik daarheen verhuisde, nam ik cactus mee en zo begonnen we met de aanplant van het eerste deel van deze plantage," zegt Felker. "We hebben een fuchsiavariëteit, een groene variëteit en een gele variëteit en dat is wat er nu is."

De plantage is ontwikkeld door La Pirucha Farms, een onderneming van de Scrosoppi familie in Argentinië. Felker zegt dat deze rassen net zo goed zijn als de oudere rassen. "De Fuchsia heeft een Brix van 13,5 en de groene een Brix van 15. We zijn ook begonnen met de vermeerdering van drie nieuwe gepatenteerde hybride Californië-rassen met paarse, roze en oranje vruchten die zeer sappig en stevig zijn met een Brix van 14,8. Dit zijn kruisingen van de zoetste, sappigste Mexicaanse groene en witte soorten met gekleurde soorten en geen enkele andere oranje, rode of paarse soort heeft deze hoge Brixwaarde en stevigheid." Hij voegt eraan toe dat deze hybride Californische variëteiten verbeterd zijn ten opzichte van de meer bekende gele en groene variëteiten.

Salvador Scrosoppi van La Pirucha Farms zegt dat het bedrijf nu kijkt naar markten binnen Zuid-Amerika en Europa voor deze aparte fruitsoort. "Op het moment dat het Argentijnse fruit klaar is, is de markt in Europa leeg. Gezien de houdbaarheid van drie weken zou luchtvracht noodzakelijk zijn. Onze cactusvijgen zijn waarschijnlijk het soort fruit dat in restaurants en hotels in het hogere segment van de markt voor speciaal fruit te vinden is."

Scrosoppi zegt ook dat het bedrijf zich zal richten op grotere steden in Zuid-Amerika om een markt te vinden voor hun cactusfruit en aansluitend zal de focus gericht zijn op de Europese markt.

Voor meer informatie:
Peter Felker
Casa de Mesquite
[email protected]
www.casademesquite.com

Salvador Scrosoppi
La Pirucha Farms
[email protected]

Publicatiedatum: