Zuid-Afrikaanse mangoprijzen dalen met 60% in het hoogseizoen

Het Zuid-Afrikaanse mangoseizoen brengt dit jaar, net als vorig jaar, een goede 75.000 ton op. De laatste ramingen tellen daar nog eens 20% bij op.

Gunstige klimatologische omstandigheden tijdens de bloei en met name tijdens de vruchtzetting hebben geleid tot een goede mango-oogst. Bovendien regende het relatief vroeg in het begin van de zomer, wat de kwaliteit ook ten goede komt. Momenteel zijn de mangotelers bezig met de oogst van het ras Tommy Atkins.

De mangoprijzen zijn met bijna 60% gedaald tot R 3,73 (0,20 euro) per kilo. Een week geleden kostte een kilo nog 8,97 (0,50 euro), maar toen steeg het aanbod van mango's op de markt met 200%.

Slechts een klein deel van de Zuid-Afrikaanse mango-oogst wordt geëxporteerd, hoewel de export van mango's al enkele jaren een stijgende lijn vertoont.

Er is ook een vrij groot aantal informele mangotelers in Zuid-Afrika. Zij telen vooral groene, onrijpe mango's die worden gebruikt om pikante mango chutney te maken en het is daarom moeilijk in te schatten hoe groot de Zuid-Afrikaanse mangoproductie werkelijk is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.