Appel met rood vruchtvlees ook in sap- en limonadevariant verkrijgbaar bij Davis Europe / Davis Solutions

"Eerste export Red Love-appel naar India"

Tholen - Al enkele jaren timmert Davis Europe aan de weg met de Red Love appel. De appel met zijn unieke rode vruchtvlees wordt al zeven jaar geteeld door de Nederlandse teler Jacco Merkens en geniet een brede afzet. "We verkopen er elk jaar meer van. Toen we drie weken bezig waren hadden we al meer verkocht dan vorig seizoen", vertelt Wilm Koemans. Deze week exporteerde het bedrijf de eerste zending per luchtvracht naar India.


Wilm Koemans met collega Deby Ganga, die met haar Indiase roots verantwoordelijk is voor de overzeese export

"We hopen dat er meer pallets gaan volgen. Onze afnemer kon niet wachten op de boot, vandaar dat we de appels per vliegtuig hebben verzonden. We hopen dat er snel meer gaan volgen. Als dit aanslaat, hebben we er wel een vaste partner bij en kunnen we volgend jaar gelijk bij aanvang van het seizoen starten", vertelt Wilm. "We hebben de Red Love nog niet veel overzee verkocht. Twee jaar terug hebben we wel wat appelen naar Hong Kong geëxporteerd, maar dit is de eerste order voor India."

"We verkopen deze appelen door heel Europa. Zowel in Duitsland, Scandinavië, Frankrijk als het Verenigd Koninkrijk is de vraag goed. Dit jaar hebben we wel te maken met de gevolgen van Corona, omdat deze appel veel richting de horeca wordt verkocht. ook missen we hierdoor nu vraag van Britse boerderijwinkels en Duitse versspeciaalzaken", vertelt Wilm. "De afzet naar Nederland blijft wel een beetje achter, mogelijk door de hogere prijs. Deze unieke appel is nou eenmaal duurder dan van een Elstar en daardoor gaan maar weinig Hollandse supermarkten of speciaalzaken er mee aan de slag."

Een unieke combinatie is dat Davis de Red Love ook in sapvorm aanbiedt. Deze worden geperst door Schulp Vruchtensappen. In Engeland won dit sap de finale van The Great British Food Award met een score van 9/10 voor smaak. Een nieuwe ontwikkeling is dat de Red Love ook in limonades wordt verwerkt. "De Limonaderij verwerkt de Red Love-appel in drie smaken met munt, kaneel en zonder toevoeging tot limonade. Met name in Engeland verwachten we hier de nodige vraag van", besluit Wilm.

Voor meer informatie:
Wilm Koemans
Davis Europe
Tel: 088-2665555
wilmkoemans@davisworldwide.nl
www.davisworldwide.nl/

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven