Fred Douven, abbGrowers: "Ondanks grotere aanvoer blauwe bessen tekorten in de markt"

"Brazilië en Colombia opkomende leveranciers blauwe bessen"

Tholen - Het is momenteel Zuid-Amerika en Zuid-Afrika wat de klok slaat op de markt van blauwe bessen. Opmerkelijk is daarbij volgens Fred Douven van abbGrowers dat enkele nieuwe productielanden zich steeds nadrukkelijker melden. "In Zuid-Amerika zie je bijvoorbeeld dat naast gevestigde landen als Peru, Chili, Uruguay en Argentinië er steeds meer bessen vanuit Brazilië en Colombia komen. Kwalitatief gaan deze bessen mooi in de middenrange mee. Vanuit Afrika zien we een steeds groter volume uit Namibië en Zimbabwe. "

De marktsituatie is volgens Fred erg positief. "Peru en de meeste andere landen hebben een hogere productie dan voorgaande jaren, maar toch is er de laatste weken een tekort geweest in de markt en lag de vraag op een zeer hoog niveau. Nu zien we de tekorten wat afnemen omdat de prijzen hoog zijn en de vraag afneemt, maar nog altijd kunnen we spreken van een bovengemiddelde prijs."

"Peru komt nu in zijn piek met de volumes en daardoor worden er ook meer promotie-acties gehouden. Opvallende trend is dat er steeds meer promoties met verpakkingen tussen de 400 en 750 gram worden gevoerd, met de 500 gram als gangbare verpakking. Dat is een hele mooie ontwikkeling, want daardoor gaat het hard met de voorraden. Ook in de gewone programma's gaan met name de Duitse supermarkten steeds meer over van de 125 gram naar de 200 gramsverpakking", vertelt Fred.

Voor meer informatie:
Fred Douven
abbGrowers
Handelstraat 8
5961PV Horst
sales@abbgrowers.com    
www.abbgrowers.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.