Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maikel Catry, Verdigro

"Verkoop van citrus is booming op dit moment"

Tholen – Het zomerfruit is langzaamaan naar de achtergrond verdwenen en de herfstproducten zijn weer volop in seizoen. Zo ook bij groothandel Verdigro, waar sinds begin dit jaar twee nieuwe eigenaren aan het roer staan. “Citrus is booming op dit moment. Er is ontzettend veel vraag naar clementines, mandarijnen en appelsienen”, vertelt nieuwe zaakvoerder Maikel Catry. “Er is op dit moment voldoende om aan de vraag te voldoen en ook over de kwaliteit zijn we dit tevreden.”

Maikel Catry en Pieter Vlaeminck

“De prijzen van citrus liggen op een normaal niveau van de tijd van het jaar. Traditioneel liggen de prijzen aan het begin van het seizoen wat hoger, maar we verwachten dat de prijzen in de loop van de tijd wel wat zullen zakken”, zegt de zaakvoerder. Het grootste deel van de Spaanse clementines die Maikel verkoopt zijn met blad. “Al jaren vraagt men hier naar clementines met blad, die zijn een stuk populairder dan zonder. Echter naarmate het seizoen vordert verkopen we ook clementines zonder blad."

“Ook kaki’s zijn op dit moment heel erg in trek. De prijzen liggen momenteel op een vrij laag niveau, waardoor marktkramers ze veel meenemen en op dit moment veel handel weg kunnen zetten. Kaki’s zijn geliefd bij consumenten met een etnische achtergrond, maar ook de gewone Belg neemt steeds vaker dit product mee. Ook verse vijgen is een product wat momenteel vrij goedkoop is en veel wordt gekocht door de marktkramers”, aldus Maikel.

Naast citrus doen ook druiven het heel goed. “We verkopen erg veel druiven, deze maanden zijn echt druivenmaanden. De kwaliteit en de smaak van druiven is ook zeer goed op dit moment. Tevens zijn we ook weer overgeschakeld naar overzees fruit, zoals meloenen uit Zuid-Amerika. Het overschakelen naar nieuwe en seizoensgebonden producten is leuk. Klanten vinden het weer fijn om nieuwe producten in de schappen te leggen, zoals seizoensgebonden groenten als spruiten en rapen, die leven op dit moment wel”, besluit Maikel.

Voor meer informatie:
Maikel Catry
Verdigro
Groenestraat 440
8800 Roeselare
+32 (0)51/20 27 52
info@verdigro.be      
www.verdigrogroentenfruit.be