Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Cédric Geens, W. Jonckheere

“Eerste grapefruits uit Florida worden begin november verwacht”

Tholen – “Vanwege het mooie weer van de afgelopen 5 à 6 maanden hebben we een fantastisch zomerseizoen achter de rug. Er was ontzettend veel vraag naar Spaans product en vanwege het beperkte aanbod meloenen en steenfruit door de weersomstandigheden in het voorjaar. Hierdoor lagen de prijzen op een hoger prijsniveau en dat was positief voor de handel”, vertelt Cédric Geens van W. Jonckheere.

“Inmiddels zitten we in een tussenseizoen. Eind vorige week/begin deze week hebben we het zomerseizoen afgesloten en nu is het wachten op de herfstproducten. Op dit moment begint langzaamaan het Spaans citrusseizoen op te starten. We hebben de eerste mandarijnen en clementines al binnen. Daarnaast zijn de eerste granaatappels en Persimmons ook al op de markt”, zegt Cédric. “Spaanse mango’s zijn er al ruim een maand en die verkopen goed.”

Binnen enkele weken verwacht de importeur ook weer walnoten uit Californië en de bekende grapefruit uit Florida. “Binnen een week worden de eerste grapefruits geladen en in de eerste week van november verwachten we ze binnen te hebben. Tot nu toe is het groeiseizoen vlot verlopen. Vorige week hebben ze wel wat neerslag gehad, maar over het algemeen ziet alles er goed uit”, aldus Geens.

Nu de maatregelen zowel in België als in Nederland weer strenger worden ziet Cédric dat de ongerustheid bij de klanten weer wat toeneemt. “Dat is logisch ook. Niemand weet wat eraan zit te komen en iedereen vreest ervoor dat we weer teruggaan naar het scenario van maart. Die onzekerheid heeft impact op de verkoop. Voor de komende periode is het afwachten op de evolutie van het virus, helaas hebben we daar weinig invloed op,”

Voor meer informatie:
Cédric Geens
W. Jonckheere
+32(0)22 42 61 03
cgeens@wjonckheere.be          

 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven