Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cédric Geens, W. Jonckheere

“Eerste grapefruits uit Florida worden begin november verwacht”

Tholen – “Vanwege het mooie weer van de afgelopen 5 à 6 maanden hebben we een fantastisch zomerseizoen achter de rug. Er was ontzettend veel vraag naar Spaans product en vanwege het beperkte aanbod meloenen en steenfruit door de weersomstandigheden in het voorjaar. Hierdoor lagen de prijzen op een hoger prijsniveau en dat was positief voor de handel”, vertelt Cédric Geens van W. Jonckheere.

“Inmiddels zitten we in een tussenseizoen. Eind vorige week/begin deze week hebben we het zomerseizoen afgesloten en nu is het wachten op de herfstproducten. Op dit moment begint langzaamaan het Spaans citrusseizoen op te starten. We hebben de eerste mandarijnen en clementines al binnen. Daarnaast zijn de eerste granaatappels en Persimmons ook al op de markt”, zegt Cédric. “Spaanse mango’s zijn er al ruim een maand en die verkopen goed.”

Binnen enkele weken verwacht de importeur ook weer walnoten uit Californië en de bekende grapefruit uit Florida. “Binnen een week worden de eerste grapefruits geladen en in de eerste week van november verwachten we ze binnen te hebben. Tot nu toe is het groeiseizoen vlot verlopen. Vorige week hebben ze wel wat neerslag gehad, maar over het algemeen ziet alles er goed uit”, aldus Geens.

Nu de maatregelen zowel in België als in Nederland weer strenger worden ziet Cédric dat de ongerustheid bij de klanten weer wat toeneemt. “Dat is logisch ook. Niemand weet wat eraan zit te komen en iedereen vreest ervoor dat we weer teruggaan naar het scenario van maart. Die onzekerheid heeft impact op de verkoop. Voor de komende periode is het afwachten op de evolutie van het virus, helaas hebben we daar weinig invloed op,”

Voor meer informatie:
Cédric Geens
W. Jonckheere
+32(0)22 42 61 03
cgeens@wjonckheere.be