Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Spaanse bladmandarijnen steeds vroeger op de markt"

Tholen - Bij Marni Fruit maken de Spaanse Satsuma's met en zonder blad momenteel plaats voor de eerste Clementines (Marisol), zowel met als zonder blad. Volgens Erik-Jan Thur van Marni Fruit verloopt de vraag naar mandarijnen deze week iets stroever dan de afgelopen weken. "Naar mijn beleving zijn de mensen even wat voorzichtiger in de inkoop."

Verkoopprijzen van de bladmandarijnen liggen voor de goede maten (75-82-90) tussen de 11,50 en 12 euro en de kleine maten tussen de 9 en 10 euro. Voor de clementines zonder blad wordt, naar gelang de maat, 9 tot 11 euro neergelegd. "Zeker geen super hoge prijzen, maar je wilt de verkoop er ook inhouden. Er is voldoende aanvoer", constateert Erik-Jan.

Volgens de importeur is het een trend dat de bladmandarijnen steeds vroeger op de markt arriveren. "Met name onder de klanten met een etnische achtergrond zijn deze populair. Vroeger zag je eigenlijk nooit Satsuma's met blad. Nu accepteren klanten dat de mandarijnen weliswaar nog groen van kleur zijn, omdat ze weten dat de smaak goed is."

"Spaanse sinaasappelen worden hier en daar al in bio aangeboden, maar zelf verwacht ik de eerste eind oktober. Momenteel zijn er nog niet al te veel sinaasappelen op de markt, dus ik verwacht dat die afzet wel redelijk door blijft lopen. Ook de eerste Spaanse citroenen zijn al weer aanstaande en daar zijn er voldoende van onderweg, terwijl er ook voldoende aanbod vanuit Turkije is. .

Nu is de markt in augustus en september over het algemeen heel aardig geweest. Wellicht wordt dat nu in oktober, wat traditioneel een goede maand is, wat gecompenseerd. De grote vraag is wel hoe de Corona-maatregelen zich ontwikkelen, want die blijken toch van grote invloed op het consumentengedrag!"

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit 
Gebroken Meeldijk 52 
2991 VD Barendrecht 
Tel: +31 (0)180 697 996 
Fax: +31 (0)180 697  990
ej@marnifruit.nl    
www.marnifruit.nl