Stephen Hedderly, Bedfordshire Growers (VK):

"Ondanks regen, hitte en droogte is de kwaliteit van Britse uien gelukkig goed"

"2020 wordt een van de meer uitdagende groeiseizoenen voor onze uien met een van de natste winters, gevolgd door een zeer warm en droog voorjaar," zegt uienteler Stephen Hedderly van het Engelse Bedfordshire Growers. "De temperaturen in juni en juli stegen tot recordniveaus, waardoor de uienteelt er ongelooflijk veranderlijk uitzag. Gelukkig is het weer over het algemeen aangenaam geweest tijdens de oogst. We hebben intussen bijna alle uien binnen en het lijkt erop dat de kwaliteit van de uien goed is en ook de opbrengst is uiteindelijk naar tevredenheid."

Stephen maakt zich echter enigszins zorgen over de uitdagingen als gevolg van de hoge bodemtemperaturen, met de nadruk op fusarium en roze wortels (Phoma terrestris), die gedurende de opslagperiode nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden.

"Het is duidelijk dat de uitdagingen rond Covid 19 ons bij de eerste lockdown een ongelooflijk hoge vraag hebben opgeleverd. De verkoop normaliseerde zich in mei en juni en is sindsdien stabiel gebleven. We zullen moeten afwachten welke beperkingen er tijdens de wintermaanden worden opgelegd om het coronavirus onder controle te krijgen en welke gevolgen dat zal hebben voor de vraag," besluit Stephen.

Voor meer informatie:
Stephen Hedderly
Bedfordshire Growers
+44 1767 319224
stephen.hedderly@bedgrow.co.uk
www.bedgrow.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven