Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob Kent - Kent Exports, Australië:

"De afgelopen vijf maanden hebben we 160 containers uien naar Zuidoost-Azië verladen"

Kent Exports zet een verscheidenheid aan verse AGF af op markten in Azië en het Midden-Oosten. In de loop der jaren heeft Rob Kent een netwerk van telers opgebouwd waarvoor hij de export faciliteert. Na eerder een tijd in Singapore te hebben doorgebracht, gaat hij hier opnieuw heen om zijn klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

"Voor ik in 2014 terug naar Australië verhuisde, heb ik een poos in Singapore gewoond en gewerkt. Ik ken de markt daar dus goed. Ik werkte destijds voor Thomas Foods International, één van de grootste vleesexporteurs in Australië, die ook een AGF-tak heeft, waarvoor een exportstrategie opgebouwd diende te worden. Eind 2019 begon ik mijn eigen onderneming voor de export van AGF naar Aziatische markten," vertelt Rob. 

“We startten met de export van aardappelen, maar na enige tijd breidden we uit met andere AGF-categorieën. De afgelopen vijf maanden hebben we 160 40ft-containers rode en gele uien naar Zuidoost-Azië verladen, naast overige producten, die we zowel per zee- als luchtvracht exporteerden."

Volgens Rob zijn stijgende vrachttarieven, het bemachtigen van containers en het omgaan met vertragingen in de wereldwijde logistiek momenteel de grootste uitdagingen. Aangezien Singapore één van 's werelds drukste havens is, zijn er problemen met congestie. Het ter plaatse aanwezig zijn is dus een enorm voordeel, volgens Rob.

"We zijn net gestart met de export van uien naar Japan en Taiwan en volgende week zullen we de eerste container naar Hongkong verladen."

"Ik beschouw dit als een unieke kans omdat ik de markt in Zuidoost-Azië heel goed ken en uitstekende contacten heb met veel importeurs en retailers in de regio. Toch kan ik ook nog steeds nauw samen blijven werken met mijn klanten in Australië. Door naar Azië te gaan, krijg ik de kans om mensen te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen."

Voor meer informatie: 
Rob Kent
Kent Exports
+61 409 007 139
[email protected] 

Publicatiedatum: