Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse witte ui van Margharita brengt €0,05/kg meer op

“Ons uienseizoen begon midden april en eindigde eind juli. De witte ui van Margherita BGA is een vers gewas, zodat de oogst en de afzet gelijktijdig plaatsvinden, met een beperkt gebruik van magazijnvoorraden”, zegt Giuseppe Castiglione, voorzitter van het Consorzio di Tutela della Cipolla Bianca di Margherita Igp.

“De verlenging van de gemiddelde levensduur van de ui is een van de doelstellingen van het project dat wij samen met de universiteit van Foggia en andere gekwalificeerde partners uitvoeren.”

Werkzaamheden op het veld

Soms hebben de certificeringsinstanties meer tijd nodig om de officiële cijfers uit te werken. Toch kan er al een beeld worden geschetst over het verloop van het seizoen. “Wij beschikken niet over alle gegevens voor het gecertificeerde gewas, maar de grote lijnen staan al wel vast. De lange, droge periode tijdens de oogst maakte het mogelijk een ui op de markt te brengen die mooi en vrij van gebreken was. Het andere positieve aspect is de toename van de vraag uit de aangrenzende regio's.”

Werkzaamheden op het veld

“Het gecertificeerde gewas wordt afgezet via retailers. Al deze factoren hebben de telers in staat gesteld prijzen te verkrijgen die gemiddeld €0,05 per kilo hoger liggen dan in de voorgaande seizoenen. De hoeveelheden die in de supermarkten worden afgezet, nemen toe in vergelijking met de hoeveelheid die op de algemene markt wordt afgezet. Het is een verhouding van 40-60.”
“Momenteel hebben we geen gewassen op de markt. De telers zijn druk bezig met de voorbereiding van de teelt en de oogst voor volgend jaar”, besluit Castiglione.

Voor meer informatie:
Giuseppe Castiglione
Consorzio di Tutela
della Cipolla bianca di Margherita IGP
Via Ronzino, 4
76016 Margherita di Savoia (BT) - Italië
+39 339 44 06863
info@consorziocipollabiancamargheritaigp.it
www.cipollabiancaigp.it 

Publicatiedatum: