“Voor het winterseizoen zal Ludan Fresh Supplies, naast het aanbod van verse kruiden, zijn assortiment uitbreiden met biologische lente-ui, 100% Italiaans, omdat deze volledig wordt geteeld in de Piana del Sele (in de provincie Salerno - Campanië). De bestemming van dit gewas is de buitenlandse markt, met name Europa”, zegt Luigi D'Aniello, commercieel directeur van het Italiaanse Ludan Fresh Supplies, gevestigd in Eboli (Salerno).

“Wij hebben ongeveer 3 miljoen witte uienplanten gepland van een hybride ras, dat in het buitenland zeer populair is. Dankzij het gespreide uitplanten zullen wij het seizoen in oktober kunnen beginnen en volgend jaar in mei kunnen afsluiten.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ludan Fresh Supplies is een jong en dynamisch bedrijf, opgericht in april 2020, gespecialiseerd in premium kruiden voor de verse consumptie. De soorten in het assortiment die het hele jaar door verkrijgbaar zijn, zijn basilicum, rozemarijn, salie, munt, tijm en peterselie.

“Afgelopen voorjaar hebben we voor het eerst lente-uien verwerkt en na een teelt- en markttest hebben we deze groente ook voor het winterseizoen aangeboden. Wij denken dat dit een goede investering is vanwege de commerciële voordelen. Om ons aanbod te diversifiëren en de aanwezigheid van Italiaanse lente-uien op Europese schaal te vergroten, bieden wij het biologische product aan dat in de vlakte van Sele wordt geteeld.”

“De Europese markt op het gebied van lente-ui is zeer concurrerend en heeft in de winter te lijden onder de massale aanwezigheid van Egyptische en Marokkaanse gewassen. De Italiaanse lente-ui is een gewas van hoge kwaliteit en dankzij het wegvervoer kunnen wij elke bestemming in Midden-Europa in twee dagen bereiken. Op die manier garanderen wij een veel verser gewas dan hetgeen in Europa aankomt in containers uit Egypte of Marokko. Bovendien voldoet het Italiaanse gewas aan de fytosanitaire voorschriften van de EU. Alleen in economisch opzicht is de Italiaanse lente-ui minder concurrerend, omdat hij duurder is dan de ui die in bulk (zonder enige vorm van verwerking) uit Egypte wordt aangevoerd.

Ludan Fresh Supplies maakt het verschil met zijn lente-uien door te focussen op kwaliteit. Om de kwaliteitsnorm hoog te houden, worden hoeveelheden gepland die passen bij de omvang van het bedrijf. Bovendien is het gewas biologisch gecertificeerd en wordt het verwerkt door gespecialiseerd personeel.

 

 

 

 

 

 

 

 “De lente-ui zal, na te zijn gesorteerd, gewassen, gedeeltelijk ontbladerd en in bossen van 125 gram te zijn gebonden, bestemd zijn voor buitenlandse verwerkers en voor de versmarkt. Het is ook verkrijgbaar in kartonnen trays en flowpacked met biologisch afbreekbare folie, met 125 gram product, maar ook los in dozen. We staan open voor alle verzoeken, afhankelijk van de planning.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij biologisch gaat het niet alleen om de lente-ui, maar ook om het hele assortiment verse kruiden, die het hele jaar door beschikbaar zijn en waar altijd veel vraag naar is. Momenteel houdt Ludan Fresh Supplies zich ook bezig met de winterprogrammering van de kruiden.

Voor meer informatie:
Luigi D'Aniello
Ludan Fresh Supplies S.r.l.s.
Via dell'Industria, 26
84025 Eboli (SA) - Italië
+39 380 28 07 405
luigi@ludan.it
www.ludan.it