BFV verkoopt eerste Redlove-appelen

Op dinsdag 22 september vond de eerste verkoop plaats van de nieuwe oogst Redlove-appelen bij de Belgische Fruitveiling. De Redlove - een van de nieuwe oogappels bij de BFV - is een appel met rode schil en rood vruchtvlees. Dit seizoen is de geraamde productie 200.000 kg.

"Deze appel wordt door de BFV in de kijker gezet omwille van de vernieuwende mogelijkheden voor de gastronomie en industrie. De Redlove is een karaktervolle appel met rijke aroma’s en een frisse zuurzoete smaak. Het is een veredelde stoofappel die een fantastisch pallet van smaken en kleuren opent in de keuken", aldus de BFV. 

Hij is multi-inzetbaar, van aperitiefhapje en voorgerecht tot hoofdgerecht en dessert. "Deze appel, vuurrood van schil tot vruchtvlees, is een decoratief element op het bord, zeker voor de herfst en wintermenu’s en recepten. Ook als aperitiefdrankje en gezond appelsap is deze appel erg vernieuwend door het aantrekkelijk rode kleurtje."

De BFV is er steevast van overtuigd dat deze culinaire appel ook dit jaar weer snel zijn plaats zal veroveren op de menukaarten van de topchefs en bij de vele hobbykoks die er dit jaar massaal bijgekomen zijn. Bovendien bevatten deze rode appels 50 tot 100mg anthocyaan per 100g versgewicht. Dit is 10 tot 25 maal meer dan in een andere appel. Anthocyanen (kleurstoffen) komen vooral voor in rood-blauw fruit en groenten, ze hebben een ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Kijk op www.redlove-apple.be voor recepten.

Voor meer informatie:
De Belgische Fruitveiling
Montenakenweg 82
3800 Sint-Truiden - België
+32 11 69 34 11
info@bfv.be 
www.bfv.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven