Aartsen Asia

Eerste Argentijnse citroenen gearriveerd in China

Op vrijdagmiddag 7 augustus meerde het containerschip Maerks Labrea uit het Argentijnse Buenos Aires aan in de haven van Hong Kong. Eind juni vertrok het schip al op zijn reis richting het oosten en had de eerste Argentijnse citroenen voor de Volksrepubliek China aan boord: een historisch moment. Argentinië is een van de grootste exporteurs van citroenen wereldwijd. Het overgrote deel van de productie is bedoeld voor de industrie, maar bijna 20% wordt geëxporteerd als vers fruit. China is, met zijn vele mogelijkheden voor consumptie, een belangrijke markt voor de toekomst.  


De lading voor het transport richting China

Aartsen Asia werkte samen met haar partner Citromax aan deze eerste verscheping van citroenen naar de Volksrepubliek China. De douane gaf de lading vrij op zaterdag 8 augustus en laat in de avond arriveerde de container in China. Het protocol verplicht dat de citroenen koudebehandeling ondergaan (met temperaturen tussen de 2 en 3 graden) in transitie om fruitvliegen tegen te gaan. Bij aankomst vertoonden de citroenen een goede kwaliteit na de lange reis en dat is veelbelovend voor de komende jaren als de export van citroenen uit Argentinië naar China zich verder ontwikkelt. De citroenen werden zorgvuldig geselecteerd en gereedgemaakt voor de reis door Citromax om te zorgen voor optimale condities bij aankomst. 


Links: Container wordt geopend in China
Rechts: Henry Yang van partner Foshan Zhxing fruits Co en Allen Wang van Aartsen Asia 

De verkoop volgt in de komende dagen. De citroenen zullen gedistribueerd worden in verschillende afzetkanalen in China om te kijken hoe de verkoop loopt en om te leren van de vraag in de diverse segmenten van de markt. Bij deze marktsegmenten kan men denken aan sapproductie bij winkelketens, middelgrote steden als Qingdao, Jiaxing of Wuhan, retail, online winkels of de sapindustrie.

"We hopen dat dit de positieve start is van een nieuw tijdperk in de citroenenhandel," zegt Menno van Breemen van Aartsen Asia. "Als Aartsen distribueren wij op het moment citrus uit verschillende landen richting China en naar andere landen in Zuidoost-Azië. De belangrijkste teeltlanden voor citrus zijn Australië, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië. Het feit dat Argentijnse citroenen geschikt zijn voor de verscheping naar China geeft een positieve impuls aan dit fruitassortiment!"

Voor meer informatie:
Menno van Breemen
Aartsen Asia Ltd.
T: +852 37 05 55 07
M: +852 93 19 80 78 
menno.van.breemen@aartsen.com
www.aartsen.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven