Jean-Pierre Fabre, Armand Fabre:

“Het is moeilijk om de meloenenmarkt binnen te dringen”

Op de watermeloenmarkt is het aanbod groot. De verschillende meloenen telende landen zoals Griekenland, Italië, Tunesië, Marokko en Spanje zijn allemaal druk aan het telen. “Door al deze beschikbare bronnen is het moeilijk om de markt binnen te dringen,” vertelt Jean Pierre Fabre, vertegenwoordiger bij Armand Fabre, een import-exportbedrijf gevestigd in Marseille.

Momenteel biedt Armand Fabre Tunesische en Italiaanse watermeloenen aan. “We hebben het dan over grote ovale tijgerwatermeloenen, zoals de Marokkaanse watermeloenen die sinds april/mei verkrijgbaar zijn. Daarnaast doen de Spaanse watermeloenen het erg goed. De markt is voor dit ras zelfs bijna verzadigd. Watermeloenen zijn sowieso lastige producten om op de markt te brengen en ook nog eens goedkoop, wat het er niet makkelijker op maakt.”

Jean Pierre voegt hier nog aan toe dat Spanje het enige land is dat een gedifferentieerder aanbod heeft. “Behalve ronde tijgerwatermeloenen biedt Spanje ook zwarte ronde, groene ronde, mini-watermeloenen en nog wat andere soorten aan.”

Armand Fabre brengt van april tot september watermeloenen op de markt.

Voor meer informatie:
Jean-Pierre Fabre
Armand Fabre
Telefoonnummer: (+33) 04 42 43 43 90
armand.f.fabre@orange.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven