Bio Hortus, Italië

Prijzen Siciliaanse honingmeloenen dalen 20%

Hoewel de consumptie van de honingmeloen moeizaam op gang kwam in Italië, heeft de hitte van de afgelopen dagen gezorgd voor een stimulans van de aankoop van zomerfruit in het algemeen. Antonio Morreale van het Siciliaanse Bio Hortus, dat is gevestigd in Palma di Montechiaro in de provincie Agrigento, vertelt erover.

Calogero Celona, Antonio Morreale e Lillo Vella 

“De oogst van de honingmeloen is een maand of twee geleden van start gegaan en de vraag lag iets onder het gemiddelde. De consumptie normaliseerde zich in de afgelopen dagen, op het moment dat de temperaturen opliepen. Wij verwachten dat de vraag nog verder zal toenemen,” zegt Morreale. 

“Wij merken nu dat de prijzen met ongeveer 20% dalen en dat heeft te maken met de komst van ander zomerfruit. Sinds drie weken zijn wij bezig met de oogst van de vroege Victoria-druiven. De prijzen hiervan zijn ook 30% lager in vergelijking met vorig jaar. De kwaliteit is echter uitstekend.”

“De verwachting is dat het Italiaanse seizoen van de Muscat-druif eind juli van start gaat. We noemen deze druif wel het werkpaard van de Siciliaanse wijnbouw. Ondanks het feit dat deze Muscat-druiven pit hebben, worden ze verrassend goed geaccepteerd door consumenten in heel Europa. De smaak en waarde van deze historische variëteit spreekt de consumenten aan.”

“De vroege druiven worden ongeveer 10 dagen verhandeld op de groothandelsmarkten van Frankrijk en Duitsland. Het Siciliaanse tafeldruivenseizoen eindigt tussen eind november en begin december, maar, indien er geen problemen met het weer zijn, kan het zijn dat de druiven tot laat in de kerstperiode op de markt zijn. Eigenlijk zijn wij hier heel blij mee, want dit vertegenwoordigt een traditie van de consumptie van druiven tijdens de kerstvakantie. Indien mogelijk willen wij deze traditie delen met onze Europese vrienden.”

“In september starten wij ook weer met de groententeelt. Onze gele en rode paprika’s en donkergroene courgettes zullen wederom aanwezig zijn op de Europese markten en de kwaliteit ervan wordt erkend in de hele AGF-sector,” concludeert Morreale.

Voor meer informatie:
Antonio Morreale
Bio Hortus Società Coop. Agricola 
Contrada Senia Albanazzi Snc
92020 Palma di Montechiaro (AG)
Italië
+39 0922963737
biohortus@libero.it
www.biohortusag.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven