Grotere aanvoer dankzij succesvol seizoen 2019

Egyptische seizoen zoete aardappelen goed van start gegaan

Het seizoen van Egyptische zoete aardappelen is begonnen en er wordt een overvloedige aanvoer verwacht. Dankzij het zeer succesvolle seizoen in 2019 zullen de aantallen dit seizoen naar verwachting 20% tot 30% groter zijn. Het huidige seizoen is echter niet zonder uitdagingen omdat een aantal grenzen gesloten is vanwege de pandemie. 

Volgens Shenouda Adel Azmy, directeur van het Egyptische exportbedrijf Farmgistic, zijn de vooruitzichten voor het Egyptische seizoen positief. "Het seizoen 2020 zal afwijken van eerdere seizoenen. De aantallen zijn er en ook met de kwaliteit van de zoete aardappelen zit het wel goed. Al onze telers hebben zich dit jaar gericht op manieren om beter te kunnen concurreren en het goede nieuws voor ons was dat dit niet tot een vertraging van de oogst heeft geleid. We hadden verwacht om alle zoete aardappelen medio juli te kunnen verpakken en dit is ook het geval gebleken. We rekenen daarom op een geweldig seizoen ondanks het feit dat er sprake is van een pandemie. Er zullen dit jaar de nodige uitdagingen zijn vanwege de lockdowns in een aantal landen en ook de vraag is licht gedaald maar we hebben geen keuze en blijven ons daarom op de positieve aspecten van het seizoen focussen."

"Het komt uiteraard niet als een verrassing dat veel telers zijn begonnen met de teelt van zoete aardappelen na het succesvol verlopen seizoen 2019. Het areaal groeide dan ook en dit heeft geleid tot een toename van de aantallen voor Farmgistic," zegt Azmy. "Vanwege het geweldige seizoen van vorig jaar zal de aanvoer met minimaal 20% tot 30% toenemen ten opzichte van vorig seizoen. We hebben al veel telers en leveranciers gesproken en allen laten weten hun productie dit seizoen te hebben verhoogd. Er zijn nog steeds zoete aardappelen uit de VS en Honduras op de markt maar we maken ons niet al teveel zorgen over de concurrentie. Farmgistic heeft zich met name gericht op het verbeteren van haar eigen kwaliteit om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn op het gebied van producten, prijzen en dienstverlening."

Hoewel de huidige markten van Farmgistic zich met name in Europa bevinden, is Azmy van plan om volgend jaar uit te breiden naar andere markten. "Onze voornaamste markten zijn momenteel het Verenigd Koninkrijk en Nederland, waar we al geweldige zaken hebben gedaan. We hebben echter ook de ambitie om nieuwe markten te betreden, zoals de Golfstaten en Rusland. Toen we dit eerder probeerden, stuitten we op problemen zoals klachten over de kwaliteit en problemen met betalingen. We zijn echter van mening dat we nu een gevestigd en gerespecteerd merk zijn, waardoor we beter zaken kunnen doen met de grotere klanten in deze regio's. Al met al rekenen we op een goed begin van het seizoen. Onze partners zullen tevreden zijn, van de telers tot aan de exporteurs en importeurs en niet te vergeten de consumenten," zegt Azmy tot slot.  

 

Voor meer informatie:
Shenouda Adel Azmy
Farmgistic Co.
Tel: (+20) 1226711883
Email: shenouda.adel@farm-gistic.com  
www.farm-gistic.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven