Granfrutta Zani, Italië, specialist in mini watermeloenen

Eindelijk enige beweging in de watermeloenenmarkt

Na een paar weken van tragere verkoop beweegt er nu eindelijk iets in de verkoop van watermeloenen dankzij de stijging van de temperaturen. Maar volgens Raffaele Bucella, salesmanager Italië van Granfrutta Zani, is het echter nog niet mogelijk om een positieve beoordeling van de markt te geven.

"Wij behoorden bijna twintig jaar geleden tot de eersten die potentie zagen in miniwatermeloenen," zegt Bucella, "en nu hebben we een solide ervaring met dit product. In de maand juni is, door de vrij lage temperaturen en ongunstige weersomstandigheden, de markt belast met overtollig product. We waren wel gedwongen om onze producten niet te verkopen tegen die lage prijzen, omdat wij hoge kwaliteitsproducten leveren en die verkopen we niet tegen die bodemprijzen."

Sinds enkele dagen is de verkoop dankzij de hogere temperaturen weer op gang gekomen. "Maar we kunnen nog steeds niet zeggen dat de prijzen de norm hebben bereikt, alleen dat het beter verkoopt dan voorheen. Er is meer vraag."

Onze miniwatermeloenen worden gekenmerkt door een hoge brix-kwaliteit en de hele keten wordt gegarandeerd door het merk Solatia."
Solatia mini-watermeloenen zijn beschikbaar vanaf eind mei en zullen in ieder geval tot begin september doorgaan.

Wat de verkoopkanalen betreft, neemt de Italiaanse en buitenlandse grootschalige distributie toe, terwijl Zani op de groothandelsmarkten geen grote hoeveelheden verwerkt. Als de zomerse temperaturen aan blijven houden, zal de verkoop waarschijnlijk geleidelijk aan toenemen.

De komende twee maanden zijn cruciaal voor zomerfruit. "Tot nu toe hebben we het gebrek aan product, zoals steenfruit, goedgemaakt met de teelt in Zuid-Italië. Maar dat is anders voor de maanden juli en augustus. In ons gebied, in de provincie Ravenna, hebben we 90% van het product verloren en ook sommige merkproducties zullen het moeilijk gaan krijgen," voorspelt Bucella.

Voor meer informatie:
Raffaele Bucella
OP Granfrutta Zani
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA)
Italië
+39 546 695 211
buc@granfruttazani.it
www.granfruttazani.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven