La Sandrina

Bliksemverkoop in België van grote maat Italiaanse kersen met perfecte kleur

"Boven verwachting zijn onze kersen dit seizoen van een zeer hoog kaliber, de kleur is intens en aantrekkelijk voor de consument. Onze buitenlandse partners waarderen onze kersen dan ook zeer," zegt Aldo Rivoira van La Sandrina uit de provincie Cuneo in Italië.

Links Gabriele Golè, verantwoordelijk voor het teeltbedrijf, in het midden Aldo Rivoira en rechts technicus Matteo Ferrari

"We hebben een areaal van 1,60 hectare op het gemeentelijk grondgebied van Busca, met 3000 bomen en planten in totaal. Het is dus geen plantage met een hoge dichtheid, maar we zijn zeer tevreden met de resultaten die we behalen. Integendeel, als ik het gebied zou moeten vergroten, zou ik nog minder bomen en planten per hectare zetten. De kersenrassen die we kweken zijn Kordia en Regina."

Wat is het geheim van kalibers tot 38-39 ? "Er zijn geen geheimen of trucs," zegt Rivoira, "maar veel vaardigheid en ervaring. In het algemeen kan ik zeggen dat water en voedingsstoffen moeten worden geleverd als en wanneer ze nodig zijn. De teelt moet als een kind worden gevolgd en de onze is nu volwassen aan het worden."

Vanuit commercieel oogpunt levert het bedrijf, dat ook gespecialiseerd is in zachtfruit, aan enkele distributeurs voor supermarktketens in België. "Ze waarderen onze productie en, dit jaar de kersen in het bijzonder. We verpakken ze in dozen van 5 kilo dozen. Dit jaar is het fruit gelukkig van hoge kwaliteit."

Aldo leidt samen met zijn zoon Luca (links op de foto) en dochter Martina het teeltbedrijf, waarvan de naam verwijst naar zijn vrouw Sandra.

Een ander positief aspect, vooral om de kosten te drukken, is de homogeniteit van de rijping, die het mogelijk maakt om in één enkel stadium te oogsten. "De hele kwekerij wordt beschermd tegen regen en insecten. Het is een goed afgesloten gebied, met een enkele toegangsdeur die bij elke doorgang onmiddellijk wordt gesloten. Dit maakt het mogelijk om aanvallen van insecten te vermijden en zo de behandelingen tot een minimum te beperken."

Voor meer informatie:
Aldo Rivoira
La Sandrina - Azienda Agricola
Via Pignolo Inferiore 113,
12022 Busca (Cuneo)
Italië
+39 342 711 7783
info@lasandrina.it
www.lasandrina.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven