José Illan, Tresacois:

De druiven uit Zuid-Frankrijk zijn dit jaar van goede kwaliteit

Familiebedrijf Tresacois, gevestigd in het Franse departement Gard, is net begonnen met de druivenoogst. Het bedrijf biedt voornamelijk een aantal soorten zwarte druiven, typisch voor Zuid-Frankrijk. Denk dan aan de Prima, de Lival, de Danlas, de Lavallee en natuurlijk de Muscat du Ventoux. Vanaf dit seizoen biedt het bovendien Prima-druiven in kassen gekweekte druiven aan. Half juli worden de eerste partijen op open velden gekweekte druiven verwacht.

Vorig jaar kwam het seizoen maar moeizaam op gang en was er sprake van lage prijzen en een zwakke vraag. Commercieel directeur van het bedrijf José Illan hoopt dat dit seizoen een vlottere start zal hebben. “De kwaliteit moet er zijn. Tot nu toe hebben de weersomstandigheden geen grote gevolgen gehad voor onze druiven.”

Tresacois verwacht vergelijkbare opbrengsten als vorig jaar, namelijk 1.800 ton druiven, waaronder 700 ton Muscat du Ventoux.

Tresacois zet de opbrengst af onder het merk ‘Le Tresquois’

Moeizaam abrikozenseizoen
Momenteel zit Tresacois midden in de Franse abrikozenseizoen. José legt uit dat het een vrij gecompliceerd jaar is voor alle steenvruchten, met beperkte volumes. “We hebben niet al te veel last gehad van hagelstormen en andere weersinvloeden, maar uiteindelijk loopt dit seizoen redelijk snel af. Er is wel wat vraag, maar te weinig aanbod. ” Tresacois heeft vooral een te kort aan kleine abrikozen, grote abrikozen zijn er voldoende.

Mooi aspergeseizoen
José is tevreden over het aspergeseizoen. 'We hebben een heel mooi seizoen gehad. De asperges uit eigen land zijn door veel retailers gepromoot en de prijzen bleven goed.”

Voor meer informatie:
José Illan  
Tresacois
208 Ancienne Route de Lyon
30330 Connaux, France
Mobiele telefoon: +33 (0)6 51 22 16 98
jose04700@gmail.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven