Sterke internationale vraag naar zoete aardappelen met als gevolg stijgende prijzen

Vanwege de sterke vraag naar zoete aardappelen zijn de prijzen gestegen en zullen deze naar verwachting ook blijven stijgen.

"De binnenlandse voorraden zoete aardappelen worden nu vermarkt. Met name in de retail verloopt de afzet gestaag," zegt Oscar Avila-Carrillo van Market Broters in Mansfield, Ohio. "De foodservicemarkt is wat slap. Ik schat dat de verhouding ladingen die naar de foodservice en retail gaan ongeveer 1:5 is."

Opvallend is de sterke internationale vraag naar zoete aardappelen. "De internationale markt is vrij goed. De prijzen zijn redelijk competitief ten opzichte van de binnenlandse," vervolgt Avila-Carrillo. Hij merkt op dat de markt in Europese landen, zoals Duitsland, Nederland, Ierland en Engeland, zeer goed is. "De overzeese export zou weleens heel groot kunnen worden voor Amerikaanse zoete aardappelen omdat de prijzen goed zijn. Men is hier zeer tevreden over het Amerikaanse product maar er wordt ook product uit Egypte en andere landen geïmporteerd. Desondanks is men onder de indruk van de kwaliteit van zoete aardappelen uit de VS."

Laatste product van het seizoen
Avila-Carrillo zegt dat de beschikbaarheid over het geheel genomen vergelijkbaar is met vorig jaar deze tijd. "Ik denk dat er iets meer product beschikbaar is maar niet veel. Momenteel raken de voorraden uitgeput of zijn ze dit al. Wanneer je aan het laatste product van het seizoen toekomt dan beginnen er ook meer problemen met de kwaliteit te ontstaan. De aanvoer komt momenteel voornamelijk uit Noord-Carolina en Mississippi."

Avila-Carrillo zegt dat de prijs niet past bij de kwaliteit van de laatste aardappelvoorraden. "Zodra het einde van het seizoen in zicht komt, proberen leveranciers het onderste uit de kan te halen maar tegelijkertijd neemt de productkwaliteit af," zegt hij. "De prijzen zijn aan de hoge kant maar de kwaliteit wordt er niet beter op."

Hij verwacht dat de prijzen zullen blijven stijgen. "Vorig jaar bleven de prijzen stijgen tot eind augustus/begin september," aldus Avila-Carrillo. 

 

Voor meer informatie:
Oscar Avila-Carrillo
Market Brothers LLC
Tel: +1 (844) 233-1133
oscar@marketbrothers.net
https://www.marketbrothers.net


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven