Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jason Sadoian van Bee Sweet Citrus:

"Zowel beschikbaarheid als kwaliteit van Chileens citrus is uitstekend"

In de VS is de citrusimport net begonnen en voor Bee Sweet Citrus betekent dit dat zij werkt met zowel lokaal geteeld fruit als importfruit. Monique Bienvenue: "De Star Ruby-grapefruit, citroenen en Sanguinelli bloedsinaasappelen van Bee Sweet worden lokaal geteeld maar onze mandarijnen en Navels importeren we uit Chili." 


Mandarijnen en Navelsinaasappelen uit Chili.

Stabiel binnenlands seizoen
"Dit jaar was de aanvoer van binnenlands citrus stabiel en ook de vraag was goed," zegt Jason Sadoian van Bee Sweet Citrus. "De aantallen waren ongeveer vergelijkbaar met die van vorig seizoen," vervolgt hij. "De vraag is doorgaans stabiel en dat was ook dit seizoen in de periode voor de pandemie weer het geval. Toen de pandemie uitbrak, steeg de vraag naar gezonde producten echter meteen."

De pandemie kwam voor lokaal geteeld citrus niet zonder uitdagingen. "Tijdens de pandemie kwamen het tempo van verpakken en beschikbaarheid van arbeidskrachten onder druk te staan. Dit kwam voornamelijk omdat we ons aan strenge protocollen moesten houden om de veiligheid in het pakstation te kunnen waarborgen."


Star Ruby Grapefruit.

Goede vooruitzichten importseizoen
Bee Sweet Citrus importeert haar mandarijnen en Navelsinaasappelen uit Chili en het seizoen is hiervan is al van start gegaan. "Zowel de oogstramingen als de kwaliteit van het importcitrus zien er tot nu toe veelbelovend uit. Het weer zou wel echter wel wat beter kunnen in Chili, waar telers te maken hebben met droogte. Wat neerslag zou er zeer welkom zijn. We verwachten desondanks dit seizoen geen grote problemen," aldus Sadoian. 

Combinatie van overzeese en binnenlandse producten maakt jaarronde levering mogelijk 
"Hoewel alle rassen die Bee Sweet deze zomer levert boordevol voedingstoffen zitten, heeft elk ras zijn eigen specifieke kenmerken," vervolgt communicatiemanager Monique Bienvenue. "De veelzijdigheid van ons zomeraanbod beantwoordt aan de behoefte van alle nichemarkten en biedt consumenten de extra voedzame eigenschappen die zij zoeken in fruit. Consumenten halen het hele jaar door citrus in huis en daarom is een jaarronde beschikbaarheid cruciaal om in de vraag te kunnen voorzien," legt Bienvenue uit. 

Sadoian voegt eraan toe dat de vraag naar citrus in zakken sterk toegenomen is. Alle producten van Bee Sweet zijn verkrijgbaar in een scala aan verpakkingen en voldoen aan de hoogste voedselveiligheids- en kwaliteitsstandaarden. 

Voor meer informatie:
Monique Bienvenue
Bee Sweet Citrus
Tel: +1 (559) 834-5345 ext. 197
Email: moniqueb@beesweetcitrus.com
www.beesweetcitrus.com

Publicatiedatum: