Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
World Citrus Organisation

WCO publiceert eerste citrusraming zuidelijk halfrond 2020

Na de formele goedkeuring van de statuten in maart 2020 heeft de World Citrus Organisation (WCO) zojuist de eerste oogst- en exportprognoses voor het nakende citrusseizoen van het zuidelijk halfrond gepubliceerd. Het rapport is opgesteld met informatie van de brancheverenigingen van Argentinië, Australië, Chili, Peru, Zuid-Afrika en Uruguay. De organisatie werkt ook nauw samen met Brazilië en Bolivia en hoopt hun gegevens binnenkort in de prognose te kunnen opnemen.

Het tussentijds verslag raamt de totale citrusoogst van het zuidelijk halfrond in 2020 op 8.387.341 ton, een kleine daling van 3% tegenover 2019. De export daarentegen zal naar verwachting met 12% toenemen tot 3.486.883 ton, waarschijnlijk gestuwd door de goede vraag vanwege het coronavirus. De consument grijpt immers vlugger naar gezonde voeding en ook de toename van de consumptie thuis zorgde voor een stijgende vraag. Het volume voor de verwerkende industrie wordt geraamd op 2.426.154 ton -ook al moeten de gegevens uit Brazilië nog bevestigd worden-, wat neerkomt op een daling van 15% vergeleken met 2019.

Soft citrus, citroen en limes laten stabiele oogstcijfers zien, vergelijkbaar met die van 2019, maar van de sinaasappelen wordt er 6% minder productie verwacht en van grapefruit dan weer 3% meer. De verwachte export van alle soorten citrus stijgen, die van citroen en limes zelfs 32% in vergelijking met 2019.

De WCO is reeds volledig operationeel en heeft een druk activiteitenprogramma voor 2020 klaarliggen. In juli vindt er een interne bijeenkomst plaats waarop de leden een balans zullen opmaken van de consumptietrends en van hun ervaringen in coronatijd. Citrus is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een heel aantrekkelijke fruitcategorie dankzij de gezonde eigenschappen ervan. Dientengevolge staan op de bijeenkomst zeker het gezondheidsaspect en de verdere promotie van citrusconsumptie op de agenda.

Oogst- en exportprognoses voor het zuidelijk halfrond 2020*

* Gebaseerd op gegevens uit Argentinië, Australië, Chili, Peru, Zuid-Afrika en Uruguay. (klein citrus - sinaasappel - citroen - grapefruit - alle citrus)

Voor meer informatie:
World Citrus Organisation (WCO)
wco@worldcitrusorganisation.org
www.worldcitrusorganisation.org

Publicatiedatum: