Hazel Technologies werkt samen met Grower Alliance

"Deze technologie resulteert in een 45% langere houdbaarheid van onze honingmeloenen"

Hazel Technologies, een door USDA gefinancierd technologiebedrijf dat nieuwe technologieoplossingen voor versproducten levert om de houdbaarheid te verlengen, de verkoop te verhogen en voedselverspilling te bestrijden, heeft een partnerschap met Rio Rico, de in Arizona gevestigde Grower Alliance, één van de grootste importeurs van meloenen uit Mexico in de VS, aangekondigd.

De samenwerking zal zich richten op het gebruik van de Hazel meloenverpakkingstechnologie, die werkt door de ademhalingssnelheid van meloenen na de oogst te verminderen, wat resulteert in een langere houdbaarheid. De technologie is ontworpen voor de toeleveringsketen van verse meloenen: in elke doos wordt tijdens het verpakkingsproces een Hazel-zakje geplaatst, dat de kwaliteit van de meloen beschermt tijdens het transport van het verpakkingsstation naar de winkelschappen en uiteindelijk naar de consument.

"In onze uitgebreide testen hebben we ontdekt dat de Hazel meloentechnologie resulteerde in een 45% langere houdbaarheid van onze honingmeloenen en een enorm verbeterde eetervaring 21 dagen na de oogst," vertelt Luis Caballero, een van de meest vooraanstaande leden van de Grower Alliance. Caballero en Jorge Quintero jr. richtten in 2007 samen met Jorge Quintero sr. de Grower Alliance op. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste Mexicaanse importeurs van honingmeloenen in de VS en levert aan meer dan 100 retailers en distributeurs.

"Meloenen waren een van de eerste gewassen waar we een enorm potentieel in zagen voor de Hazel-technologieën," aldus Aidan Mouat, directeur van Hazel Technologies. "We zijn verheugd om deze samenwerking met Jorge jr., Jorge sr., Luis en het team van de Grower Alliance voort te zetten en hen te helpen om de hoogste kwaliteit meloenen te blijven leveren aan zowel retailers als consumenten."

De Hazel Tech oplossingen, die in 2015 zijn ontwikkeld, draaien om de gecontroleerde afgifte van actieve, houdbaarheidsverhogende damp uit verpakkingsmaterialen. Hazel-zakjes worden door de verpakkers kort na de oogst in dozen met bulkproducten geplaatst, waardoor de houdbaarheid van de producten tot drie keer wordt verlengd door de veroudering van de producten te vertragen en bederf te voorkomen. Hazel-technologieën waarvoor een patent is aangevraagd, zijn getest door veel van de beste academische onderzoeksprogramma's van het land, waaronder UC Davis, Cornell University en Oregon State University.

Voor meer informatie:
Jaime Kedrowski
Hazel Technologies Inc.
+1 331 431 8037
jaime@hazeltechnologiesinc.com
www.hazeltechnologies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven