Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agricola Famosa:

"Ondanks zware regenval toch Braziliaanse watermeloen verscheept naar EU"

In wat wordt beschreven als het zwaarste regenseizoen in vele delen van Brazilië, met tot 1.000 mm sinds januari in het noorden van Brazilië, kon dit de meloenenexport van Agricola Famosa niet stoppen. Carlo Porro, CEO van Agricola Famosa: "In het noorden hebben we veel regen gehad, ongeveer 1.000 mm, wat een record is. Dit is nog nooit eerder gebeurd in onze regio. Ondanks deze zware regen zijn we er in Brazilië in geslaagd om meloenen te oogsten en naar Europa te exporteren."

Porro zegt dat, hoewel de regen grote verliezen veroorzaakte in hun meloenenteelt, het oogsten en exporteren gewoon doorging. "Het was niet zozeer de hoeveelheid regen, ook al was die enorm, het was vooral het feit dat het elke dag regende. Normaal gesproken hebben we in het noorden zon tussen de regenbuien door. We hadden teeltbedrijven die 20% tot 35% van hun teelt verloren, sommige telers zelfs 30%. Het regenseizoen begon dit jaar erg vroeg, sinds januari. Deze keer regende het elke dag, met wel 100 mm per dag. Dit vertraagde onze teelt. Het goede nieuws is dat we zelfs met deze hoeveelheid regen nog grote volumes hebben kunnen exporteren."

Hij verklaart dat de verliezen begonnen te accumuleren vanaf januari, toen de regen niet leek te stoppen. Bij Agricola Famosa hebben ze al snel enkele lessen geleerd om een voortdurende aanvoer te verzekeren. Het bedrijf is de grootste teler en exporteur van meloenen en watermeloenen uit Brazilië ter wereld, met een gegarandeerde levering van meloenen aan Europa gedurende 12 maanden.

"Sinds januari en februari hebben we verliezen geleden, voornamelijk bij watermeloenen die op percelen met zware grond waren geplant. Alle gewassen op zandgrond zijn geoogst en we hebben een goede, redelijke opbrengst gehad, wat voor ons een groot succes is. Ondanks de overvloedige regen verschepen we nog steeds elke week 100 tot 120 containers naar Europa. We zijn erin geslaagd om zelfs tijdens de hevige regenval te blijven oogsten, wat ons financieel in staat heeft gesteld ons areaal uit te breiden door meer land met zandgrond aan te kopen. Hierdoor kunnen we de betrouwbaarheid van onze teelt maximaliseren. We zullen eerder op de lichtere gronden gaan planten en niet langer vertrouwen op het gebruikelijke klimaat, omdat dat verandert. Op deze manier minimaliseren we het risico van wat er dit jaar is gebeurd," legt Porro uit.

Hij zegt dat alles wat ze doen goede resultaten heeft opgeleverd. "We verschepen gedurende het hele Midden-Amerikaanse seizoen. Nu moeten we de teelt evalueren. Ik hoop en geloof dat deze hoeveelheid regen niet regelmatig zal zijn, maar zelfs als het het nieuwe normaal is, kunnen we de teelt tijdens het Midden-Amerikaanse aanvoerseizoen garanderen."

Porro zei dat ze in het noorden van Brazilië opgelucht zijn dat ze niet getroffen zijn door de overstromingen die sinds vorige week leidden tot de dood van 78 mensen in het zuiden van het land. Deze tragedie volgde op een dambreuk in een waterkrachtcentrale in de deelstaat Rio Grande do Sul in het zuiden van het land.

Voor meer informatie:
Carlo Porro
Agricola Famosa
Tel: +55 85 991999392
[email protected]
www.agricolafamosa.com.br

Publicatiedatum: